Skip to main content

Măsuri de siguranță și rafturi pentru depozitarea paleților: un angajament continuu

Achiziționarea rafturilor reglabile pentru depozitarea paleților poate fi o investiție mare pentru orice companie și este o investiție de care trebuie să aveți grijă.

Pallet Racking Simpla cumpărare de rafturi pentru depozitarea paleților și instalarea profesională nu reprezintă sfârșitul angajamentului dumneavoastră. Ca și în cazul altor echipamente, rafturile pentru depozitarea paleților pot fi supuse uzurii și dacă nu aveți grijă de ele, ați putea compromite siguranța personalului și buna funcționare a activității dumneavoastră.

Raftul pentru depozitarea paleților este un sistem sofisticat de montanți și traverse, care trebuie instalat și întreținut în mod corespunzător. Deteriorarea montanţilor sau şuruburile slăbite care trec neobservate, ar putea genera probleme. Este posibil să găsiți rafturile pentru depozitarea paleților prăbușite, ceea ce înseamnă că va trebui să înlocuiți tot echipamentul - toate acestea putând fi evitate cu o întreținere corespunzătoare.

Așadar, iată câteva măsuri pe care le puteți lua pentru a asigura întreținerea continuă a rafturilor reglabile pentru depozitarea paleților, în timp ce vă ocupați și de siguranța personalului.

1. Verificați rafturile pentru depozitarea paleților

Vă recomandăm să implicați serviciile unui inspector tehnic specializat, care să se asigure că rafturile dvs. pentru depozitarea paleților corespund standardelor internaționale și naționale relevante aplicabile în ceea ce privește instalarea, sănătatea și siguranța.

Mai precis, o inspecție este în măsură să:

identifice orice componente neconforme care prezintă pericol

evidențieze zonele de risc potențiale pentru rafturile de depozitare a paleților (de exemplu, în cazul în care există o activitate sporită a stivuitoarelor)

identifice orice zone de risc pentru personal.

În cazul în care sunt descoperite probleme sau neclarități, asigurați-vă că remedierea este efectuată în conformitate cu standardele industriei.

2. Sporiți siguranța cu tehnologia de vopsire

Warehouse Paint Markings Aplicarea strategică a vopselei pe podeaua, pereții și tavanul unui depozit poate spori considerabil siguranța, protejând astfel atât rafturile pentru depozitarea paleților, cât și personalul.

Zonele, liniile și simbolurile de pericol vopsite în culori luminoase atrag atenția lucrătorilor din depozit. Marcajele de podea pot fi folosite pentru a indica pasajele pietonale și culoarele sigure. Acestea ar putea fi utilizate inclusiv pentru a indica „traseele” pentru stivuitoare, pentru a evita coliziunile dintre ele și rafturile pentru depozitarea paleților.

Vopseaua poate fi utilizată în diferite zone, în culori diferite, pentru a indica zone specifice. Podelele antiderapante vor contribui, de asemenea, la creșterea nivelului de siguranță pentru personal.

3. Adoptați cele mai bune practici în depozitul dumneavoastră

Pentru a asigura siguranța optimă a personalului și cea mai eficientă funcționare a depozitului dumneavoastră, este recomandabil să întocmiți un Cod de conduită care să respecte cele mai bune practici.

Warehouse Best Practices Acesta se va aplica tuturor celor care intră în depozit, inclusiv lucrătorilor și vizitatorilor și, dacă este respectat, va reduce în mod semnificativ orice risc pentru rafturile de depozitare a paleților și pentru oameni.

Înainte de a intra în depozit, oamenii trebuie să cunoască Codul, iar acesta trebuie afișat în locuri vizibile, ca un memento.

Puteți include în Cod reguli care reglementează o serie de zone de siguranță. De exemplu, este posibil să doriți ca oamenii să poarte căști sau veste reflectorizante; puteți avea reguli care să reglementeze nivelul de iluminare în diferite locuri.

În cele din urmă, Codul trebuie să includă informații cu privire la sancțiunile aplicate în caz de încălcare a regulilor. Acest lucru vă va ajuta la consolidare.

4. Efectuați lucrări de verificare și întreținere a echipamentelor mecanice de ridicare

Rafturile pentru depozitarea paleților vor intra în contact cu alte echipamente, cum ar fi elevatoarele sau stivuitoarele. La fel de important este ca acestea să fie întreținute și păstrate în stare bună de funcționare. Inspecțiile regulate, cu repararea sau înlocuirea tuturor componentelor defecte, vor maximiza siguranța rafturilor pentru depozitarea paleților și a personalului.

5. Efectuați inspecții periodice

Regular Racking Inspections Efectuarea inspecțiilor periodice ale rafturilor pentru depozitarea paleților ar trebui să facă parte din protocolul dvs. ca și companie; nu vă limitați doar la o inspecție anuală efectuată de către un specialist.

Puteți efectua o verificare vizuală săptămânală sau chiar zilnică și vă puteți asigura că acest lucru este atribuit unei anumite persoane sau echipe. Trebuie ținută evidența inspecțiilor, iar rezultatele acestora trebuie înregistrate.

Aceste inspecții sunt dovezi importante că se efectuează verificarea prealabilă a rafturilor pentru depozitarea paleților. Mai mult decât atât, orice probleme — cum ar fi șuruburile slăbite sau montanții îndoiți — vor fi raportate și apoi remediate.

Sistemul de raportare ar putea include codificarea culorilor pentru problemele identificate: problemele cu roșu necesită atenție imediată; chihlimbarul necesită atenție într-o perioadă determinată etc.

6. Introduceți o cultură în materie de raportare

Reporting Dacă unul dintre membrii echipei dvs. deteriorează un raft pentru depozitarea paleților - poate că l-a lovit cu stivuitorul - este pregătit să raporteze acest lucru? Sau îi este teamă de repercursiuni? Este vital să aveți o cultură în depozitul dvs. care să încurajeze și să permită personalului să raporteze orice incidente sau accidente. În caz contrar, daunele pot rămâne neraportate, având consecințe grave.

Respectând aceste reguli simple și investind în rafturi de calitate pentru depozitarea paleților, asigurați siguranța personalului și continuitatea activității dvs. De asemenea, vă veți proteja investiția.

Pentru mai multe sfaturi privind rafturile reglabile pentru depozitarea paleților, instalare și siguranță, vă rugăm să ne contactați.

Related news
 • 14147
  09.05.2024

  Dexion: O poveste de succes a inovației și acțiunii bazate pe valori

  Povestea Dexion a început cu un adevăr simplu, dar profund: o fundație solidă este baza durabilităț. Astăzi, Dexion este un brand internațional consacrat, utilizat în depozite din întreaga lume. Dar această ascensiune nu a fost alimentată doar de o idee inovatoare de afaceri; a fost construită pe valori puternice și calitate de neclintit.
 • 14119
  02.05.2024

  Raportul de sustenabilitate al grupului 2023

  Suntem încântați să vă prezentăm Raportul nostru anual de sustenabilitate 2023, care documentează progresele și realizările ample ale Grupului în domeniul dezvoltării durabile. Raportul subliniază angajamentul nostru continuu față de protecția mediului, responsabilitatea socială și guvernanța corporativă de succes.
 • 13984
  06.03.2024

  Soluții inovatoare de depozitare creează un parteneriat mai puternic BILKA-Dexio…

  BILKA, lider în industria de acoperișuri din Europa de Est, este specializată în sisteme complete de acoperiș atât pentru clădiri rezidențiale, cât și pentru cele industriale. Dominând pe piața românească, produsele BILKA sunt renumite pentru calitate și durabilitate, satisfacând un sfert din nevoile de soluții pentru acoperiș ale țării.
Latest news