Skip to main content

Se spune că necesitatea este mama invenției. Acest lucru a devenit real odată cu apariția lui Dexion, invenția unui greco-australian de 50 de ani, Demetrius Comino.

Achiziție și dezvoltare

Dexion este un membru proeminent al Gonvarri Material Handling, o familie de mărci care își poate urmări originea începând din anul 1856. 

În 2018, compania Gonvarri Industries a achiziționat grupul Constructor, alcătuit din firmele Dexion, Constructor și Kasten și PSS.

Mărcile grupului includ:

Dexion: a fost fondată la Londra, Marea Britanie, în 1937, de către greco-australianul de 50 de ani, Demetrius Comino. Comino a dezvoltat "Dexion Slotted-Angle" (unghiul fantelor Dexion) (1947), care a introdus în lume depozitarea reglabilă și care va continua să lumineze traseul pentru sistemele de construcție specială pentru paleți și sistemele de rafturi Dexion. A devenit parte a Grupului în 1999.

Kasten:a fost creată în 1886 de Hjalmar Henrik Kasten, care a fondat o companie de lucrări metalice în Helsinki, Finlanda. Ei au fabricat primele rafturi în 1951 și astăzi sunt lideri de piață în Finlanda.

Constructor: Inițial fondată ca Høvik Verk în 1856, o fabrică de  sticlărie în Høvik, Norvegia - parte a lui Christiania Glasmagasinas. Între 1970 și 2000, prin fuziunile și achizițiile Høvik Stål, Electrolux Constructor, Kasten, Krammer & Zeuten, ETH și MTH, a devenit cea mai importantă companie din  țările scandinave în domeniul soluțiilor de depozitare, arhivă și logistică. Numele de Constructor a fost adoptat la sfârșitul anilor 1980.

PSS:  o marcă din Marea Britanie care a început ca sisteme de depozitare planificate în anii 70, devenind parte a grupului Constructor în 2008. Inițial, HiLo și Planned Storage Systems Ltd, PSS are aproape 40 de ani de experiență în producerea sistemelor de depozitare, inclusiv sistemele mezanin și consola.

Începuturile îndraznețe ale companiei Dexion

Compania Dexion (denumirea vine din din greaca antică, însemnând "Drept") a fost inițial influențată de pofta lui Comino pentru câștigurile semnificative rezultate din activitate de tipărire. Este vorba, în special, de nevoia pentru rafturi de depozitare pentru hârtie și de rafturi tip, care ar putea fi dezmembrate și reutilizate rapid și ușor.

Perseverența și tenacitatea lui Comino au fost răsplătite. Până în 1947 a dezvoltat "Dexion Slotted-Angle" (Unghiul de fantă Dexion), un material de încadrare care era raportat la greutate, mai solid decât lemnul și care putea fi depozitat într-o fracțiune din spațiul necesar pentru cheresteaua din lemn.

Primul sistem reglabil de depozitare a sosit și a deschis calea pentru sistemele de construcții speciale pentru paleți și sisteme de rafturi construite în scopuri Dexion.

Dexion a devenit rapid punctul de referință pentru inovație, cu numeroase repere importante:

  • În anul 1956 a fost construit Stadionul Olimpic pe baza unghiului de fantă
  • În 1957 prima instalație mobilă de rafturi pentru paleți
  • În 1963 a fost construit "Dexiongrad" pentru a sprijini gradul de rezistență la cutremur în Iugoslavia
  • În 1970 începe producția de rafturi din oțel
  • În 1980 se instalează primul Paternoster
  • În 1999 Dexion este achiziționat de Constructor Group și se lansează sistemul P90
  • În 2000 a fost lansat sistemul Hi280
  • În 2003 se instalează primul depozit automat de depozitare Tornado
  • În 2011 se lansează gama Cantilever
  • În 2014 P90 + lansarea sistemului

Este ca o dovadă pentru acești pionieri tineri faptul că aceste sisteme sunt încă foarte solicitate astăzi.