Skip to main content

Industria sanitară - 5 provocări șI soluții de depozitare

Industria modernă a sănătății se dezvoltă într-un ritm mai rapid decât oricând. Așa cum era de așteptat, acest lucru vine cu noi provocări iar instituțiile se bazează pe tehnologie pentru a se adapta rapid la schimbările din mediu.

Healthcare Industry Storage SolutionsUna dintre componentele principale care asigură o bună livrare a produselor și serviciilor de sănătate este implementarea soluției de depozitare adecvate. Iată care sunt principalele 5 aspecte ale depozitării care trebuie abordate:

 1. Mediu steril
 2. Securitate și siguranță
 3. Economie de spațiu
 4. Depozitarea unei game largi de produse
 5. Cerințe de temperatură

Industria medicală necesită sisteme de depozitare pentru nevoi diverse, de la arhivarea înregistrărilor pacienților și a radiografiilor până la depozitarea medicamentelor, produselor textile și a instrumentelor medicale. Fiecare organizație de asistență medicală are nevoi diferite și acest lucru duce adesea la necesitatea de a realiza soluții de depozitare la comandă.

1. Mediu steril

Healthcare Industry Storage SolutionsPrevenirea contaminării bacteriene este unul dintre principalele direcții în numeroase industrii, inclusiv în asistență medicală, alimentație și băuturi, produse cosmetice etc. O soluție pentru aceasta este finisarea rafturilor fixe și mobile cu un strat special de pulbere antimicrobiană.

Acest lucru ar crea suprafețe ideale pentru depozitarea obiectelor care trebuie protejate împotriva bacteriilor precum E-coli, MRSA și Listeria .

Cu toate acestea, rețineți că acoperirea cu pulbere antimicrobiană oferă o protecție suplimentară, dar nu este un substitut pentru procedurile de curățare și/sau sterilizare adecvate.

2. Securitate și siguranță

Healthcare Industry Storage SolutionsÎn cadrul industriei farmaceutice nu există loc pentru erori, deoarece consecințele pot fi fatale. Prin urmare, dacă dezvoltați, fabricați sau distribuiți și vindeți produse farmaceutice, o mașină automata de depozitare poate fi alegerea potrivită.

Aceasta vă va permite să atingeți un nivel ridicat de securitate, să automatizați în siguranță depozitarea și să reduceți erorile de picking cu până la 60%. De asemenea, ar elimina nevoia de rafturi clasice cu polițe, creând spații de depozitare suplimentare într-un spațiu limitat.

Această soluție controlată de calculator nu numai că îmbunătățește eficiența procesului de depozitare și de picking, dar este, de asemenea, ușor personalizabilă pentru medii de operare specifice.

3. Economie de spațiu

Healthcare Industry Storage SolutionsÎn unele cazuri, când vine vorba de asistență medicală, fiecare metru pătrat utilizat pentru depozitare poate însemna un metru pătrat care ar fi putut fi folosit pentru îngrijirea unui pacient sau pentru un echipament care salvează vieți.

Din acest motiv, este important să implementați o soluție de depozitare care să ofere cel mai bun grad de utilizare a spațiului disponibil. În funcție de produsele depozitare și de gradul de acces de care aveți nevoie, există o varietate de opțiuni disponibile.

Articolele mici pot fi mai bine organizate într-o mașină automată de depozitare sau în rafturi cu baze mobile, în timp ce obiectele mai mari sau paletizate se pot depozita pe un raft mobil pentru paleți, cu baze mobile sau, la nivelele inferioare ale rafturilor, pe o Unitate de Extragere (Pull-Out-Unit). De asemenea, dacă accesul la obiectul depozitat este necesar prin principiul LIFO / FIFO, un sistem de navete pentru paleți de tip “Pallet Shuttle” sau un sistem gravitațional cu paturi de role, poate fi soluția ideală.

Rețineți că vă puteți optimiza capacitatea de depozitare pe orizontală, dar și pe verticală.

4. Depozitarea unei game largi de produse

Healthcare Industry Storage SolutionsCe doriți să depozitați? Aceasta este întrebarea.

În unele cazuri, nu trebuie depozitate articole similare, ci o mare varietate de produse care necesită o configurare specială. În acest caz, trebuie folosită o combinație de sisteme care să ne permită, nu numai să obținem maximul din spațiul disponibil, dar și să ne asigurăm că sistemele pe care le instalăm respectă normele actuale de securitate și sănătate.

Există numeroase decizii care trebuie luate, în special în industria medicală, în care este posibil să avem de-a face cu produse care necesită condiții speciale de depozitare și care pot deveni un pericol dacă nu sunt depozitate corect.

Deși va trebui să apelați la un specialist pentru planificarea soluției de depozitare, de obicei sistemele de rafturi simple sunt suficiente pentru a îndeplini chiar și necesitățile speciale de depozitare. Ele pot reprezenta de asemeni un punct de plecare pentru a planifica următorul pas: semi-automatizarea sau chiar automatizarea completă a depozitului.

5. Cerințe de temperatură

Healthcare Industry Storage SolutionsExistă situații în care trebuie menținute temperaturi ambientale specifice, pentru a păstra calitatea produsului.

De cele mai multe ori avem nevoie doar de păstrarea în mediu rece, cu temperaturi peste 0 ° C.

Adevărata provocare este atunci când trebuie să păstrăm produsele la temperaturi mult mai scăzute. În aceste cazuri, costurile de energie sunt considerabil mai mari decât pentru depozitarea obișnuită. Prin urmare, reducerea spațiului necesar pentru a stoca același număr de produse devine esențială.

Atunci când se depozitează articole mari și este nevoie de acces complet la toate articolele depozitate, raftul pentru paleți pe baze mobile poate fi o alegere excelentă. Acest sistem poate funcționa la temperaturi de până la -30 ° C și poate crește capacitatea de depozitare cu 80%.

O altă opțiune pentru mărfurile paletizate, recomandată atât pentru FIFO cât și pentru LIFO este sistemul cu naveta “Pallet Shuttle”, care asigură depozitare de înaltă densitate la temperaturi care pot coborî până la -30 ° C.

Industria medicală poate fi mai solicitantă decât alte industrii în ceea ce privește cerințele de depozitare. Dacă vă confruntați cu alte provocări pe care nu le-am menționat aici sau dacă aveți întrebări, vă rugăm să discutați cu unul dintre experții noștri și suntem siguri că vă putem ajuta să identificați soluția potrivită pentru dumneavoastră.

Related news
 • 14147
  09.05.2024

  Dexion: O poveste de succes a inovației și acțiunii bazate pe valori

  Povestea Dexion a început cu un adevăr simplu, dar profund: o fundație solidă este baza durabilităț. Astăzi, Dexion este un brand internațional consacrat, utilizat în depozite din întreaga lume. Dar această ascensiune nu a fost alimentată doar de o idee inovatoare de afaceri; a fost construită pe valori puternice și calitate de neclintit.
 • 14119
  02.05.2024

  Raportul de sustenabilitate al grupului 2023

  Suntem încântați să vă prezentăm Raportul nostru anual de sustenabilitate 2023, care documentează progresele și realizările ample ale Grupului în domeniul dezvoltării durabile. Raportul subliniază angajamentul nostru continuu față de protecția mediului, responsabilitatea socială și guvernanța corporativă de succes.
 • 13984
  06.03.2024

  Soluții inovatoare de depozitare creează un parteneriat mai puternic BILKA-Dexio…

  BILKA, lider în industria de acoperișuri din Europa de Est, este specializată în sisteme complete de acoperiș atât pentru clădiri rezidențiale, cât și pentru cele industriale. Dominând pe piața românească, produsele BILKA sunt renumite pentru calitate și durabilitate, satisfacând un sfert din nevoile de soluții pentru acoperiș ale țării.
Latest news