Skip to main content

Ghid pentru depozitarea la rece

Dintotdeauna am avut nevoie de depozite frigorifice pentru alimente și medicamente, dar acest fapt - rar comentat în mass-media dominantă - a doborât recordurile în timpul creării vaccinului Covid-19.

Cold Storage WarehouseÎn multe țări, vaccinul Pfizer-BioNTech a fost primul care a fost aprobat, dar a existat îngrijorare cu privire la modul de transport și, apoi, la depozitare, deoarece acesta trebuie păstrat la temperaturi de -70 ° C.

Cea mai mare parte a preocupării a fost îndreptată către modul în care farmaciile, cabinetele și centrele de vaccinare ar face față păstrării unor volume mari de vaccin la temperatura necesară. Acesta a fost un proces fără precedent, pentru vremuri fără precedent.

Din fericire, depozitul frigorific de zi cu zi poate fi menținut la o temperatură de funcționare mai scăzută pentru alimentele răcite și congelate și pentru produsele farmaceutice. Cu toate acestea, acest lucru oferă în continuare provocări zilnice în depozitarea lor și în procesul lanțului de aprovizionare.

De ce avem nevoie de depozitare la rece?

Cold Storage Warehouse

Depozitarea la rece nu este un fenomen nou. Am depozitat mâncarea la temperaturi scăzute cu mult înainte de inventarea frigiderelor și congelatoarelor, înțelegând că, prin păstrarea produselor reci, ele durează mai mult și calitatea (și siguranța) acestora este menținută.

Dar, bineînțeles, acum nu mai folosim lăzi cu gheață și cămări pentru a menține produsele refrigerate. Depozitarea la rece, la scară industrială este un proces sofisticat și de înaltă tehnologie, adesea cu niveluri ridicate de automatizare. În 2018, piața globală a alimentelor congelate a fost evaluată la 260,8 miliarde de dolari americani. Se estimează că aceasta va crește cu 40% până în 2026, până la o valoare estimată la 366,3 miliarde de dolari.

Și aceasta este doar mâncare congelată. Adăugați la aceasta, produsele farmaceutice și alte bunuri care necesită depozitare la rece și veți avea o idee despre amploarea lanțului de aprovizionare la rece/congelator, în care depozitarea reprezintă o parte esențială.

Depozitare la rece

Există două elemente principale ale unui depozit frigorific: depozitul în sine și echipamentul din interior, cum ar fi rafturile. Există o a treia opțiune, care le combină pe amândouă - clădiri susținute de rafturi, în care rafturile fac parte din structura integrală a depozitului. Toate au câte un rol în menținerea centrului la o temperatură constantă.

Cold Storage Warehouse

Depozitarea frigorifică se încadrează, în general, în două categorii, dictate de temperatură:

 • Refrigerare, cu temperatura controlată de la 0 la 10 ° C.
 • Congelare, cu temperatura controlată de la -30 până la 0 ° C.

Fiecare are un scop diferit. Un depozit pentru refrigerare își propune să mențină produsele (de obicei, alimente) la o temperatură optimă, pentru a opri stricarea acestora și pentru a prelungi durata lor de viață.

În schimb, un depozit pentru congelare trebuie să mențină produsul la o temperatură constantă foarte scazuta, pentru a se asigura că nu există riscul deteriorării sau alterării integrității sale.

Alegerea depozitului pentru refrigerare în locul depozitului pentru congelare sau invers va fi bazată pe tipurile de produse care trebuie depozitate.

Odată cu angajamentul guvernului de a fi net zero carbon până în 2050 în toate sectoarele, acest lucru reprezintă o provocare specială pentru depozitele frigorifice construite astăzi.

Provocări și soluții pentru depozitarea la rece

Păstrarea mărfurilor la frig într-un depozit prezintă câteva provocări care trebuie abordate, inclusiv:

 • Depozitarea la rece este o opțiune mai scumpă decât depozitarea la temperatura ambiantă, atunci când se ia în considerare costul energiei, al clădirii și al utilajelor necesare pentru menținerea frigului.
 • Cum vor lucra angajații la temperaturi negative
 • Cum poate temperatura să fie constantă, nu doar în timpul depozitării, ci în punctul în care bunurile sunt primite sau expediate.

Cold Storage Warehouse

Multe dintre aceste provocări pot fi depășite prin selectarea cu atenție a echipamentelor - cum ar fi rafturile și conveioarele - care vor optimiza utilizarea spațiului, asigurând servicii simplificate. Automatizarea și semiautomatizarea reduc, de asemenea, cheltuielile generale în ceea ce privește costurile cu forța de muncă.

Soluțiile populare de depozitare în depozite frigorifice includ rafturi mobile pentru paleți, care maximizează spațiul pe podea, având un singur culoar de funcționare. Acest lucru poate economisi 40% din spațiul de pe podea, comparativ cu rafturile convenționale pentru paleți și poate crește capacitatea totală de depozitare cu 80%. O altă opțiune este stivuirea de tip drive-in sau pallet shuttle (rafturi cu navetă radiocomandată), care permite stocarea unor cantități mari făcând, de asemenea, posibilă o utilizare mai eficientă a spațiului, cu până la 90%. Este ideal pentru mărfurile ce trebuie depozitate la rece și refrigerate.

Un accent imens pe durabilitate înseamnă că există investiții sporite în utilizarea AGV (vehicule ghidate automat) în mediile de depozite frigorifice, pentru a face depozitele cât mai eficiente cu putință. Adoptarea unui sistem de rafturi pentru paleți cu navetă radiocomandată reduce forța de muncă și nevoia de stivuitoare și este ideală pentru depozitarea cu un nivel scăzut de SKU, si este nevoie de un sistem de depozitare eficient, dar compact.

Pentru depozitele frigorifice cu un ritm ridicat de manipulare a produselor, soluțiile pentru pallet flow (rafturi gravitaționale cu role) permit accesul rapid, folosind cu până la 60% mai puțin spațiu la podea.

Cold Storage Warehouse

Alți factori pentru depozitarea frigorifică de succes

Există multe considerații dincolo de depozitul în sine și de echipamentele necesare.

Există multe considerații dincolo de depozitul în sine și de echipamentele necesare.

De exemplu, intrările și ieșirile pe unde sunt primite și expediate bunurile trebuie răcite la temperatura corectă. Este obișnuit să aveți un sistem sigur de blocare a aerului, în care nu se deschid niciodată două uși în același timp, care ajută la prevenirea scurgerii aerului rece sau prevenirea formării condensului sau a acumulării de gheață.

O bună ventilație este esențială pentru menținerea unei temperaturi constante pe tot parcursul, contribuind din nou la evitarea gheții sau condensului.

Vă putem sfătui cu privire la toți acești factori, precum și la soluțiile potrivite de depozitare pentru depozitul dvs. frigorific, inclusiv automatizarea și semiautomatizarea. Pentru a discuta despre depozitarea la rece, contactați-ne.

Oferim soluții de calitate și suntem mândri că suntem membri ai Federației pentru lanțul frigorific din Regatul Unit, precum și membri ai organismelor echivalente din alte țări.

Related news
 • 14147
  09.05.2024

  Dexion: O poveste de succes a inovației și acțiunii bazate pe valori

  Povestea Dexion a început cu un adevăr simplu, dar profund: o fundație solidă este baza durabilităț. Astăzi, Dexion este un brand internațional consacrat, utilizat în depozite din întreaga lume. Dar această ascensiune nu a fost alimentată doar de o idee inovatoare de afaceri; a fost construită pe valori puternice și calitate de neclintit.
 • 14119
  02.05.2024

  Raportul de sustenabilitate al grupului 2023

  Suntem încântați să vă prezentăm Raportul nostru anual de sustenabilitate 2023, care documentează progresele și realizările ample ale Grupului în domeniul dezvoltării durabile. Raportul subliniază angajamentul nostru continuu față de protecția mediului, responsabilitatea socială și guvernanța corporativă de succes.
 • 13984
  06.03.2024

  Soluții inovatoare de depozitare creează un parteneriat mai puternic BILKA-Dexio…

  BILKA, lider în industria de acoperișuri din Europa de Est, este specializată în sisteme complete de acoperiș atât pentru clădiri rezidențiale, cât și pentru cele industriale. Dominând pe piața românească, produsele BILKA sunt renumite pentru calitate și durabilitate, satisfacând un sfert din nevoile de soluții pentru acoperiș ale țării.
Latest news