Skip to main content

Dexion - Pionieri ai Sustenabilitatii in Industrie: Energie Solara pentru Productie Verde

Într-o lume preocupată tot mai mult de mediu și de dezvoltare durabilă, compania Dexion a luat un pas important către sustenabilitate și reducerea amprentei sale de carbon prin implementarea unui proiect inovator - panouri solare pe acoperișul zonei de depozitare. Acest proiect reprezintă o demonstrație clară a angajamentului Dexion de a utiliza energia verde pentru a alimenta procesele de producție și a contribui la protejarea mediului.

Tehnologia din spatele proiectului

Panourile solare instalate de Dexion sunt echipate cu cea mai recentă tehnologie în domeniu, asigurând o captare eficientă a energiei solare. Compania a creat astfel o sursă semnificativă de energie verde pe care o folosește pentru a încălzi apa necesară proceselor de producție.

Impactul asupra producției

Una dintre principalele aplicații ale energiei solare în cadrul companiei Dexion este încălzirea apei de spalare în procesul de degresare / fosfatare al liniei de vopsire. Această parte crucială a procesului de producție necesită o cantitate semnificativă de
energie termică, iar energia solară a înlocuit partial sursele tradiționale, contribuind astfel la reducerea consumului de gaz metan. Soluția adoptată folosește 20 de rezistențe electrice de 4,5 kW fiecare.

Durabilitate și sustenabilitate

Cu fiecare kilowatt de energie generată de panourile solare, contribuie la reducerea emisiilor de carbon. Estimările arată că investiția inițială va fi recuperată într-un timp scurt, în timp ce beneficiile pentru mediu vor continua să crească pe măsură ce timpul trece.

Contribuția la protejarea mediului și la angajamentul pentru sustenabilitate

În primele două luni de la inițierea acestui proces revoluționar, Dexion a reușit să echivaleze utilizarea energiei solare cu plantarea a 10 copaci. Acest lucru subliniază impactul pozitiv pe care compania îl are asupra mediului și importanța angajamentului său pentru sustenabilitate

Gonvarri Material Handling și Rasnov - Pionieri ai Energiei Solare

Râșnov este primul sit din cadrul Gonvarri Material Handling care utilizează energie solară în procesul de producție. Această inițiativă reprezintă un exemplu inspirațional pentru întreaga companie și demonstrează că tehnologia solară poate fi integrată cu succes în operațiunile de producție, deschizând calea pentru o viitoare tranziție spre energie verde în toate locațiile companiei.

Viitorul verde al Dexion

Cu succesul acestui proiect, Dexion își exprimă dorința de a continua pe această cale a sustenabilității. Compania explorează acum noi opțiuni pentru pentru a implementa tehnologii ecologice suplimentare în procesul de producție.

În concluzie, proiectul de implementare a panourilor solare de către compania Dexion reprezintă un exemplu inspirațional de cum industria poate adopta soluții verzi pentru a proteja mediul și pentru a realiza economii semnificative. Această mișcare arată că o producție eficientă și durabilă este un deziderat fezabil și că putem contribui la construirea unui viitor mai bun pentru toți.

Related news
Latest news