Skip to main content

8 configurații de rafturi pentru paleți pe înțelesul tuturor

Stelajele pentru paleți reprezintă cea mai populară formă de depozitare de zeci de ani. De când primul comerciant a început să rămână fără spațiu, această formă simplă și eficientă de rafturi a furnizat coloana vertebrală pentru orice afacere de succes.

Pallet Racking ConfigurationsEste încă alegerea numărul unu pentru zonele de depozitare ale producătorilor, comercianților cu ridicata, comercianților cu amănuntul, companiilor logistice și chiar muzeelor și a altor depozite din întreaga lume.

În timp ce principiul care se află în spatele stelajelor pentru paleți nu s-a modificat semnificativ în decursul anilor, ceea ce s-a schimbat este gama și tipul de produse care trebuie stocate și, mai important, accesate rapid și sigur pentru livrarea viitoare către destinația finală. Toate aceste schimbări au dus la dezvoltarea diferitelor tipuri de sisteme pentru depozitarea mărfii paletizate și a mijloacelor de accesare a acestora.

Cu atât de multe variante și opțiuni de ales - și multe permutări care pot fi combinate sau instalate împreună - cum îl găsiți pe cel care este potrivit pentru dumneavoastră?

Pallet Racking ConfigurationsCel mai bun loc pentru a începe este să realizați o listă a problemelor cheie de depozitare cu care vă confruntați în operațiunile dumneavoastră. Cele mai frecvent menționate sunt:

 • Capacitate insuficientă
 • Incapacitatea de a se adapta pentru a satisface nevoile și stocul în schimbare
 • Spațiu irosit deasupra rafturilor
 • Operațiune de preluare ineficientă și lentă
 • Spațiul culoarelor irosit
 • Necesitatea reducerii nivelului de personal
 • Dependența de motostivuitoarele specializate

Toate sistemele de rafturi pentru paleți rezolvă aceste probleme într-o măsură mai mare sau mai mica și trebuie doar să decideți ce tip de sistem este mai potrivit priorităților dumneavoastră.

Să aruncăm o privire asupra opțiunilor disponibile și asupra a ce poate oferi fiecare:

1. Sistemul standard cu culoar larg

Sistemul permite depozitarea de paleți până la înălțimi de 30 metri și o încărcare maximă pe modul de peste 30 tone. Acest sistem asigură în permanență o stabilitate ridicată și acces nerestricționat la fiecare palet.

Sistemul oferă versatilitate și se poate instala ca sistem de rafturi de adâncime simplă sau dublă. Sunt disponibile, de asemenea, funcții suplimentare și o gamă largă de accesorii.

2. Sistem cu culoar îngust

Aceasta poate fi o soluție excelentă când spațiul de depozitare este limitat. Permite colectarea rapidă a comenzilor și accesul rapid la orice secțiune a sistemului.

Cu o înălțime care poate ajunge până la 12 metri și configurații care sporesc eficiența stocării datorită densității ridicate, rafturile cu culoare înguste pot oferi o valoare bună pentru investiția dumneavoastră.

3. Sistem de rafturi mobile

Rafturile mobile (MOVO) pot fi soluția ideală atunci cand căutați să economisiți spațiu și să creșteți capacitatea de stocare. Oferind superioritate tehnică și flexibilitate totală, este potrivit pentru toate tipurile de produse depozitate.

Dintre beneficiile uimitoare ale acestui sistem, trebuie să menționăm reducerea costurilor cu energia, operarea și curățarea, rentabilitatea investiției (ROI), accesul deplin la paleții individuali și o gamă largă de accesorii.

4. Sistem cu navetă de tip satelit “Pallet Shuttle”

O soluție semi-automată de depozitare de înaltă densitate, care funcționează fie în sistem First in, First out (FIFO) sau Last in, First out (LIFO). Ideal pentru situații precum depozitarea în mediu frigorific, producția de alimente și băuturi și prelucrarea cărnii. Este eficient din punct de vedere al costurilor, oferă economie de timp și elimină nevoia ca stivuitoarele să intre în culoar.

Acest sistem oferă o depozitare foarte eficientă, de înaltă densitate, cu un nivel scăzut de risc sau deteriorare a echipamentului sau a personalului de operare.

5. Sistemul “Drive-In”

Crește eficiența prin reducerea timpilor de deplasare a stivuitoarelor la diferite culoare de acces, permițând totuși un nivel de acces mai ridicat în comparație cu stivuirea în vrac . Acest sistem poate elibera până la 90% din suprafața existentă, comparativ cu sistemele convenționale.

Deoarece permite o rotație limitată a stocurilor și este accesibil numai prin principiul FILO (First In, Last Out), sistemul de depozitare a paleților Drive-In poate fi o soluție bună pentru stocarea produselor sezoniere sau a produselor congelate.

6.Sistemul “Cart Push-back”

Oferă depozitare în sistem gravitațional cu densitate ridicată pentru a asigura acces rapid și ușor la paleții de pe aceeași față a culoarului. Acest lucru reduce distanțele de deplasare a motostivuitoarelor și reduce timpul de rotație. Poate fi de asemenea utilizat pentru a asigura spațiu suplimentar de stocare în zone inaccesibile altfel, cum ar fi culoarele de deasupra pasajelor sau în jurul punctelor de nivelare.

Acest sistem este ideal pentru a maximiza spațiul de podea și este accesibil prin principiul LIFO (Last In, First Out). Poate găzdui până la 6 paleți în profunzime, cu o capacitate de până la 1400 kg per poziție de palet.

7. Unități “Pull-Out”

Un sistem eficient care deplasează paleții înainte și înapoi ca pe niște sertare, chiar și cu o încărcătură completă de până la 1000 kg. Designul său ergonomic reduce distanțele operaționale pentru a permite alegerea mai rapidă și mai eficientă, economisind atât timp cât și spațiu.

Prin instalarea unităților “Pull-Out” în sistemele dumneavoastră de rafturi pentru paleți, numărul de locații pentru paleți și culegere poate fi mărit, în timp ce ocupă același spațiu ca înainte.

8. Sistemul “Roller Push-back”

O soluție dinamică de depozitare, ideală pentru depozitarea mărfurilor în vrac pe paleți, care poate fi folosită pentru a oferi spațiu suplimentar de depozitare în zone care nu sunt potrivite pentru alte sisteme. Până la 75% creștere a capacității de stocare în comparație cu depozitarea convențională.

Rotește automat paleții către fața de preluare. Capacitatea maximă de depozitare este de 9 paleți per modul, accesibili prin principiul LIFO (Last In, First Out).

Pe scurt:

 • Manipularea articolelor mixte: culoar standard, culoar îngust, mobil, push-back.
 • Adaptabilitate: culoar standard, culoar îngust, mobil (MOVO).
 • Depozitare de înaltă densitate: Drive-in, Pallet Shuttle, Pallet Flow, Mobil.
 • Bun pentru FIFO: culoar standard, culoar îngust, Pallet Shuttle, Pallet Flow mobil.

Aveți nevoie de mai multe informații?

Dacă aveți nevoie de ajutor sau sfaturi despre design sau o problemă tehnică, Dexion este un loc bun pentru a începe. Fiind unul dintre pionierii în dezvoltarea sistemelor de rafturi pentru paleți, oferim analize, consultanță și suport permanent. Contactați-ne! 

Related news
 • 14147
  09.05.2024

  Dexion: O poveste de succes a inovației și acțiunii bazate pe valori

  Povestea Dexion a început cu un adevăr simplu, dar profund: o fundație solidă este baza durabilităț. Astăzi, Dexion este un brand internațional consacrat, utilizat în depozite din întreaga lume. Dar această ascensiune nu a fost alimentată doar de o idee inovatoare de afaceri; a fost construită pe valori puternice și calitate de neclintit.
 • 14119
  02.05.2024

  Raportul de sustenabilitate al grupului 2023

  Suntem încântați să vă prezentăm Raportul nostru anual de sustenabilitate 2023, care documentează progresele și realizările ample ale Grupului în domeniul dezvoltării durabile. Raportul subliniază angajamentul nostru continuu față de protecția mediului, responsabilitatea socială și guvernanța corporativă de succes.
 • 13984
  06.03.2024

  Soluții inovatoare de depozitare creează un parteneriat mai puternic BILKA-Dexio…

  BILKA, lider în industria de acoperișuri din Europa de Est, este specializată în sisteme complete de acoperiș atât pentru clădiri rezidențiale, cât și pentru cele industriale. Dominând pe piața românească, produsele BILKA sunt renumite pentru calitate și durabilitate, satisfacând un sfert din nevoile de soluții pentru acoperiș ale țării.
Latest news