Skip to main content

7 pași pentru reducerea erorilor de picking

O modalitate sigură de a crește productivitatea și rezultatul final al unei operațiuni de succes într-un depozit este de a reduce erorile comise la selectarea mărfurilor.

Reducing Picking Errors

Fiecare eroare de picking este costisitoare într-o anumită măsură. Dacă sunt selectate mai multe articole decât au fost comandate, deși clientul poate fi încântat de plusurile gratuite, acest lucru are un impact asupra profiturilor și acurateței inventarului dumneavoastră.

În mod similar, dacă sunt selectate prea puține articole sau dacă sunt selectate articole greșite, nu numai că rămâi cu clienți nemulțumiți dar trebuie să petreci timp înlocuind comanda. Poate că va trebui să oferiți un gest de bunăvoință și, din nou, cifrele de control al stocului vor trebui ajustate.

Desigur, toate sistemele care implică intervenția umană pot fi supuse erorilor. Chiar cu cei mai buni specialiști, este practic imposibil să fii exact întotdeauna.

Cu toate acestea, prin reducerea nivelului de erori umane, veți vedea cu siguranță beneficii în ceea ce privește profitabilitatea și îmbunătățirea serviciului pentru clienți.

Deci, cum puteți reduce nivelul erorilor de picking din depozit?

Reducing Picking Errors

Primul pas: măsurați

Măsurați și țineți cont de erorile comise și înregistrați unde apar. Puteți face un grafic cu numărul de erori, procentul de erori și, probabil, puteți face referințe încrucișate cu locul și momentul în care se întâmplă în depozitul dumneavoastră și în ce etapă

Înarmat cu aceste informații, este posibil să puteți identifica un model și să luați măsuri corective. De exemplu, unii membri ai echipei dumneavoastră pot face greșeli în mod constant și au nevoie de instruire suplimentară.

Colectând și analizând datele privind erorile de preluare - și făcând acest lucru în mod consecvent, nu în mod ad hoc sau ocazional - veți fi făcut un prim pas excelent în reducerea numărului de erori de picking din depozit.

Pasul doi: creați implicare

Reducing Picking Errors

Măsurarea erorilor de picking precum și unde și cum apar acestea este în interesul tuturor și este important să transmiteți acest punct angajaților, astfel încât să aveți sprijinul lor.

Subliniați faptul că lucrați împreună, ca o echipă, pentru a reduce erorile. Anunțați-i că încercați să identificați o cauză specifică și veți oferi o instruire suplimentară persoanelor care au nevoie de ea, mai degrabă decât să introduceți un program de recalificare.

Creați o atmosferă de încredere, astfel încât echipa dumneavoastră să se simtă încrezătoare să admită când a făcut o greșeală, astfel încât să poată fi corectată rapid, mai degrabă decât să-și ascundă erorile.

De asemenea, ascultați feedback-ul de la lucrătorii dumneavoastră. Este posibil să fi identificat zone din cadrul acestui proces în care este mai probabil să se facă greșeli și să aibă sugestii cu privire la îmbunătățiri care ar putea ajuta la reducerea nivelului de erori.

Reducing Picking Errors

Pasul trei: creați un mediu de lucru bun

Mediul în care lucrăm are un impact clar asupra dispoziției noastre și, la rândul său, asupra calității muncii prestate. Ce puteți face pentru mediul din depozitul dumneavoastră pentru a-l îmbunătăți?

Dacă personalul dumneavoastră are o toaletă confortabilă, dacă depozitul este curat, dacă iluminatul este bun, dar nu puternic, toate aceste mici modificări vor face diferența mediului, ceea ce vă va ajuta să faceți personalul să se simtă mai motivat. Și oamenii motivați fac mai puține erori.

Pasul patru: faceți o investigație profundă în sistemele dumneavoastră

Reducing Picking Errors

Cât timp a trecut de când v-ați uitat cu atenție la procesele din depozitul dumneavoastră, cu un ochi critic și obiectiv?

Investigând profund modul în care funcționează operațiunea dumneavoastră, puteți identifica zone care pot fi îmbunătățite, ceea ce ar putea aduce beneficii peste tot, și nu doar în reducerea erorilor de picking.

Doar pentru că ceva s-a făcut întotdeauna într-un anumit fel, nu înseamnă că nu ar trebui pus la îndoială și examinat procesul.

Parcurgeți toate etapele, petreceți timp în depozit, vedeți exact cum funcționează fiecare etapă și - important, - vorbiți cu echipa dumneavoastră în timp ce faceți acest lucru. Din nou, este posibil să aibă câteva idei bune care ar putea fi puse în aplicare.

Reducing Picking Errors

Pasul cinci: introduceți un sistem de verificare

O metodă de reducere a erorilor este introducerea unui sistem de verificare, astfel încât toate stocurile alese să treacă printr-un al doilea proces de verificare. Cu toate acestea, adăugarea acestei etape suplimentare vă poate încetini funcționarea și se poate dovedi contraproductivă; ceea ce câștigați în reducerea erorilor de picking, puteți pierde prin adăugarea acestei etape suplimentare.

O alternativă ar putea fi verificările la fața locului. Acestea aduc beneficii în două moduri. În primul rând, vor detecta cel puțin câteva erori. În al doilea rând, dacă echipa dumneavoastră este conștientă că se efectuează verificări la fața locului, angajații ar trebui să fie mai vigilenți.

Pasul șase: înțelegeți când și unde apar erori

Nu toate erorile vor fi comise în procesul de picking. Uitați-vă cu atenție și la sfârșitul operațiunii, precum și la punctul de expediere. Se poate întâmpla ca o proporție de erori să nu poată fi atribuită etapei de picking, deci explorați fiecare etapă, de la intrarea bunurilor până la ieșirea mărfii.

Pasul șapte: aveți echipamentul potrivit

Reducing Picking Errors

Am vorbit până acum despre erori care pot fi atribuite oamenilor și proceselor. Dar ce ziceți despre echipamentul pe care îl folosiți în depozitul dumneavoastră? Dacă nu utilizați cele mai bune echipamente pentru activitatea dumneavoastră - cum ar fi facilități de depozitare și rafturi pentru paleți - și dacă nu optimizați utilizarea spațiului dumneavoastră în depozit, este mai probabil să se strecoare erori.

Automatizarea, de exemplu, va ajuta la reducerea nivelului de erori de picking, pur și simplu pentru că automatizarea elimină elementul uman dintr-un proces.

În rezumat, aceștia sunt șapte pași relativ simpli care pot fi luați pentru a reduce nivelul de erori de picking în operațiunile din depozit și care vor îmbunătăți nivelurile de eficiență și profitabilitate ale companiei dumneavoastră.

Mașina automată de depozitare peverticală TORNADO

Aceasta este un sistem dinamic de depozitare și picking care mărește eficiența de procesare cu până la 65% respectiv mărește eficiența spațiului ocupat pe podea cu până la 70%.

TORNADO este proiectată pentru a maximiza capacitatea de depozitare pe o suprafață cât mai mică, fiind un sistem ultrarapid, aproape complet silențios, cu lift de transfer, controlata prin intermediul calculatorului. Folosind principiul bunurile la persoană, elimină timpii de deplasare și de așteptare ai operatorului, reduce timpul de căutare și erorile de picking, ceea ce face ca acest sistem să fie extrem de eficient, cu un consum redus de energie.

Caracteristici principale

 • Selecție rapidă și precisă cu o acuratețe a pickingului de până la 99,9%
 • Sistem de marcare a poziției cu punct luminos, pentru reducerea erorilor de picking
 • Deschideri suplimentare pentru picking în vederea utilizării pe mai multe niveluri ale clădirii
 • Creștere de până la 65% a eficienței de procesare
 • Economie de până la 70% a suprafeței spațiului la podea
 • Consum redus de energie și costuri reduse de întreținere
 • Interfață dedicată, ușor de utilizat, bazată pe platforma Windows
 • Echipare cu polite suplimentare pentru eficiență suplimentară
 • Procesare facilă, fără documente, a comenzilor pentru optimizarea proceselor logistice din depozit

Batch picking

Creșteți eficiența procesului de picking cu opțiunea Batch picking acesta fiind cel mai eficient mod de operare a mai multor linii de picking zilnic, reducând în același timp erorile la minimum.

Sistemul aduce produsul la operator și oferă informații despre produs și locația acestuia.

Cu utilajul nostru de stocare puteți optimiza eficiența procesului de picking, permițând operatorului să combine numeroase comenzi alocand articolul corect comenzii corespunzătoare.

Caracteristici principale

 • Un singur operator poate opera câteva utilaje în același timp
 • Se pot opera mai multe comenzi în același timp
 • Se pot opera produse individuale pentru mai multe comenzi în același timp
 • Posibilitate de picking fără hârtie
 • Costurile de picking sunt reduse cu până la 50%
 • Erorile de picking sunt reduse cu până 70%
 • Ergonomic și eficient

Dacă doriți să discutați cu echipa noastră despre soluțiile de depozitare și dacă doriți să introduceți elemente de automatizare a depozitului, vă rugăm să luați legătura cu specialiștii Dexion.

Related news
 • 14147
  09.05.2024

  Dexion: O poveste de succes a inovației și acțiunii bazate pe valori

  Povestea Dexion a început cu un adevăr simplu, dar profund: o fundație solidă este baza durabilităț. Astăzi, Dexion este un brand internațional consacrat, utilizat în depozite din întreaga lume. Dar această ascensiune nu a fost alimentată doar de o idee inovatoare de afaceri; a fost construită pe valori puternice și calitate de neclintit.
 • 14119
  02.05.2024

  Raportul de sustenabilitate al grupului 2023

  Suntem încântați să vă prezentăm Raportul nostru anual de sustenabilitate 2023, care documentează progresele și realizările ample ale Grupului în domeniul dezvoltării durabile. Raportul subliniază angajamentul nostru continuu față de protecția mediului, responsabilitatea socială și guvernanța corporativă de succes.
 • 13984
  06.03.2024

  Soluții inovatoare de depozitare creează un parteneriat mai puternic BILKA-Dexio…

  BILKA, lider în industria de acoperișuri din Europa de Est, este specializată în sisteme complete de acoperiș atât pentru clădiri rezidențiale, cât și pentru cele industriale. Dominând pe piața românească, produsele BILKA sunt renumite pentru calitate și durabilitate, satisfacând un sfert din nevoile de soluții pentru acoperiș ale țării.
Latest news