Skip to main content

Dexion sustine Cupa Mondiala FIS de sarituri cu schiurile

Dexion a susținut din nou cu mândrie Cupei Mondiale de sărituri de schi care se desfășoară în mod regulat la Complexul Olimpic Valea Carbunarii, situat la 1 km distanță de fabrica ultramodernă a Dexion din Râșnov.

FIS Ski Jumping World Cup

Anul acesta a fost o ediție specială, competiția fiind organizată pentru prima dată în România noaptea, folosind echipamente puternice de iluminat. Voluntarii Dexion au fost esențiali pentru a sprijini organizatorii în acest ultim efort și s-au alăturat mulțimii record de 10.000 dornică să urmărească performanțele uluitoare.

Peste 10.000 de spectatori au urmărit Cupa Mondială de sărituri de schi la complexul olimpic pentru sporturile de iarnă din Valea Cărbunării, Râșnov, susținând cei 89 de sportivi care au luat parte la competiție. Atmosfera a fost cu atât mai spectaculoasă cu cât evenimentul a avut loc , pentru prima dată pentru România, pe trambulina iluminată din sistemul de noapte.

FIS Ski Jumping World Cup

La etapa Cupei Mondiale de Sărituri cu schiurile FIS, care a avut loc între 16 și 19 februarie în Râșnov au participat sportivi din 17 țări: Austria, Bulgaria, China, Republica Cehă, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Japonia, Kazahstan, Norvegia, Polonia, România, Slovenia, Elveția, Turcia, Ucraina și Statele Unite.

În cele patru zile de competiție, au avut loc patru probe: două etape individuale ale fetelor, etapa individuală la băieți și o etapă Super Team.

FIS Ski Jumping World Cup

„Rețeta” a fost un succes uriaș, peste 10.000 de fani venind să -și vadă favoriții. „Înarmați” cu steaguri, trompete și vuvuzele, spectatorii din România, dar și fanii din Polonia, Slovenia sau Austria au creat o atmosferă electrizantă, în ciuda faptului că vremea nu a „ținut pasul” cu sportul.

"Etapa Cupei Mondiale, care a avut loc în weekendul acesta în Râșnov a fost un adevărat succes. Eforturile depuse pentru a aduce instalația de noapte din Austria s-au meritat, deoarece peste 10.000 de spectatori s-au bucurat, în cele patru zile, de un adevărat spectacol într -o atmosferă pe care o putem descrieți cu greu în cuvinte. Vremea a fost destul de capricioasă, iar vântul și ploaia ne-au dat o durere de cap. Cu toate acestea, am dovedit încă o dată că România poate și merită să găzduiască competiții internaționale importante în sporturile de iarnă”, au anunțat organizatorii.

Related news
Latest news