Skip to main content

Sistemul de rafturi HI280 Dexion trece testele de conductivitate

Sistemul de rafturi metalice HI280 Dexion a trecut testele de conductivitate DNV GL, care au arătat că raftul are o conductivitate metalică, și astfel o rezistență foarte mică la sol atunci când este fixat pe podea.

HI280 Shelving System Conductivity Tests

Ca urmare a conductivității, încărcarea statică nu se poate acumula pe raft atunci când este înpământat, iar obiectele încărcate static plasate pe raft, se vor descărca rapid. Raftul poate fi astfel utilizat pentru a stoca componente sensibile ESD, în cazul în care sunt plasate în containere antistatice adecvate.

DNV GL au fost contractați de către Dexion Storage Solutions SRL pentru a efectua măsurători de conductivitate pentru rafturile lor. Motivul acestor măsurători este de a fi siguri că sistemul de rafturi are o rezistență scăzută în orice punct de pe suprafața raftului spre conectarea la sol a unuia dintre picioare. O rezistență scăzută la sol garantează că nici o sarcină statică se poate acumula pe raft, și că încărcarea statică a oricărui obiect plasat pe raft va fi evacuată rapid la sol.

O metodă de măsurare a patru puncte a fost folosită pentru a determina rezistența electrică a sistemului de rafturi. Sistemul a fost asamblat și fixat de podea, conform instrucțiunilor furnizate de către Dexion pentru măsurare. Punctele de măsurare au fost alese între punctul de conectare la sol pe un picior și cea mai de sus poliță a ansamblului, astfel încât curentul să aibă cea mai lungă cale. Acest lucru a oferit o măsurătoare concludentă care poate fi aplicată pentru întregul sistem de rafturi.

Rezistența între punctul de fixare la pământ și partea de sus a sistemului de rafturi a fost măsurată la o valoare de 3,1 MΩ.

Despre DNV GL

DNV GL permite organizațiilor să își promoveze siguranța și sustenabilitatea activitățiir. DNV oferă clasificarea și asigurarea tehnică, împreună cu software și servicii de consultanță independente pentru domeniu maritim, petrol și gaze pentru industria energetică și furnizează servicii de certificare pentru clienții într-o gamă largă de industrii. Cu birouri în mai mult de 100 de țări cei 16000 de profesioniști ai DNV sunt dedicați să își ajute clienții să face lumea mai sigură, mai inteligentă și mai ecologică.

Related news
Latest news