Skip to main content

Constructor oferă Volvo o soluție rapidă, ergonomică și eficientă din punct de vedere energetic

Studiu de caz

Client: Volvo
Locația: Göteborg / Suedia
Produsele/serviciile utilizate: Rafturi cu role pentru colete. Selecție și producție în flux. Rafturi standard pentru depozitarea paleților.

Nevoile companiei

Fabrica Volvo din Göteborg colaborează cu CIP pentru a îmbunătăți în permanență toate etapele ciclului de viață al produsului, în interiorul depozitului. Pentru un producător de automobile, timpii pentru livrarea unui produs/articol către o unitate de asamblare sunt critici.

Volvo a dorit să creeze un sistem în care eficiența în stațiile de asamblare să fie crescută. Astfel, datorită varietății de modele de autoturisme de pe linia de asamblare, s-a născut nevoia pentru o serie de schimbări care să poată fi implementate rapid și pentru flexibilitate.

Volvo a realizat faptul că avea nevoie de un furnizor care să posede produsele și cunoștințele necesare pentru sistemul propriu de producție în flux, și a ales compania Constructor pentru furnizarea unei soluții.

Soluția Constructor

Volvo, Sweden

Sistemul de rafturi cu role pentru colete de la Constructor a reprezentat alegerea ideală. Acest sistem a devenit vital în lanțul de furnizare a componentelor către liniile de asamblare și către benzile transportoare.

Rafturile cu role au fost produse și livrate astfel încât să fie utilizate în apropiere de liniile de asamblare, prin aceasta eficientizând selecția comenzilor și descărcarea articolelor.

Aceste rafturi sunt furnizate cu piste înclinate prevăzute cu role; atracția gravitațională oferă energia, creând astfel o soluție rapidă, ergonomică și eficientă din punct de vedere energetic pentru transportul bunurilor la zona de selecție.

Sistemul instalat în locația Volvo este unul de dimensiuni considerabile: 80 de stații de selecție, fiecare având patru nivele și 50 de piste cu role, 5660 locații pentru paleți, toate acestea însemnând că la fiecare stație de selecție pot fi depozitate și manipulate 1700 de articole.

volvo sweden

Rezultatul

„Acest nou concept de stație de selecție a devenit o parte importantă a activității de procesare și asamblare a autovehiculelor în fabrica Volvo, mulțumită timpilor mai scurți de selecție și a timpilor reduși de modificare. Soluția dinamică de depozitare a mărit viteza, calitatea și volumul produselor gestionate de serviciul de logistică internă, cu un factor considerabil pentru acest departament.”

Despre Volvo

Volvo Grop este o companie multinațională de producție, cu sediul principal în Göteborg. Activitatea principală a acestei companii o reprezintă producția, distribuția și vânzarea vehiculelor comerciale, a autobuzelor și a echipamentului de construcție.