Skip to main content

Volkswagen alege Constructor pentru noul depozit de piese de schimb

Studiu de caz

Client: Volkswagen (VW)
Locația: Nykvarn/Sweden
Produsele/serviciile utilizate: Rafturi metalice HI280. Rafturi de depozitare a paleților P90. Sistem de rafturi în consolă. Sisteme suspendate

Nevoile companiei

volkswagen, se

Volkswagen Parts Logistics oferă suport pentru toate modelele de autoturisme ale grupului Volkswagen prin furnizarea de piese de schimb pentru mărci bine-cunoscute, precum VW, Audi, Seat, Porsche și Skoda.

Având în vedere creșterea piețelor din țările baltice și Scandinavia, compania s-a decis să creeze un nou depozit central capabil de depozitarea celor 100.000 de piese de schimb din stocul actual.

Pentru aceasta, a fost ales un depozit de 37.500 m², nou construit în Nykvarn, care trebuia echipat pentru a putea fi utilizat.

Volkswagen Parts Logistics a ales Dexion pentru a crea cea mai eficientă soluție.

Soluția Constructor

volkswagen, se

Mărcile VW au identitatea proprie distinctă, astfel că depozitul a fost proiectat pentru a respecta acest lucru.  Fiecare departament a fost echipat cu propriu sistem de depozitare, diferențiat în funcție de marcă, dimensiunea coletelor (articolelor) și indice de rotație. Sistemele au fost compuse din sisteme de rafturi pentru depozitarea paleților, sisteme de rafturi cu culoare înguste, sisteme de rafturi (HI280) și sisteme de rafturi în consolă, combinate pentru a oferi următoarele capacități de depozitare:

  • Podea suspendată: 2500m²
  • Depozitare pe rafturi a paleților: P90 (12.300 locații)
  • Sistem de rafturi de depozitare: HI280 (44.650 rafturi)
  • Sistem de rafturi în consolă: GT90 pentru articole de lungime mare

Rezultatul

volkswagen, se

„Având peste 100.000 de tipuri de articole care trebuiau accesate cu ușurință, Constructor a avut trasată direcția de lucru. Soluția concepută de Constructor a asigurat cea mai eficientă utilizare a spațiului existent, cu costuri minime.”

Despre Volkswagen Parts Logistics

Volkswagen Parts Logistics Sverige AB este o sucursală deținută complet de compania mamă, Volkswagen Group Sverige AB. Această companie este furnizorul de servicii logisticie și distribuitorul pentru piese de schimb și accesorii originale Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT, Volkswagen Commercial și Porsche, în Suedia și piețele din țările nordice și din țările baltice. Depozitul este operat de o echipă dedicată de aproximativ 135 de angajați.