Skip to main content

Teccon alege Dexion HI280 pentru un client important din domeniul pieselor de schimb auto 

Teccon/Automotive parts client, Marea Britanie

Studiu de caz

Client: Teccon/Client din domeniul pieselor de schimb auto
Locația: Midlands/Marea Britanie
Produsele/serviciile utilizate: Sistem de depozitare pe rafturi HI280

Nevoile companieiteccon uk

O companie importată care are drept obiect de activitate logistica în domeniul auto cu sediul în Midlands, Anglia, a dorit să utilizeze la maxim capacitatea noului lor centru de distribuție de, 19,500m2, în valoare de 32 de milioane de lire sterline. Această clădire impresionantă a fost gândită pentru a stoca întregul necesare de piese de schimb pentru o perioadă de 5 luni - un număr total de 240.000 de articole.

Datorită faptului că această companie oferă servicii de livrare a doua zi pentru 140 de dealeri auto, compania care gestiona depozitul a dorit ca întregul flux să rămână complet funcțional în timpul instalării sistemelor de depozitare. Pentru a găsi furnizori care să poată oferi un întreg pachet la cheie, compania a făcut o analiză de piață și a întocmit o listă de potențiali furnizori, printre care și compania Teccon.

Fiind unul dintre distribuitorii de top ai Dexion, Teccon reprezenta una dintre cele mai bune alegeri. În urma unor consultări îndelungate, care a inclus analiza de oferte și prezentarea de concepte de design impresionante, clientul a ales ca firma care să implementeze acest proiect să fie Teccon.

Conceptele de design ale Teccon au inclus o podea suspendată pe două etaje (de aproximativ 2000m²) cu rafturi pentru depozitarea pieselor. 

teccon uk

Soluția Dexion

Prima sarcină a Teccon a fost de a se asigura că structura poate susține greutatea prevăzută de peste 460kN/ m2 cu deschideri de peste 8 m. Această analiză a însemnat inclusiv prelevarea de eșantioane din planșeul de beton, în vederea testării, iar această analiză a demonstrat că podeaua suspendată trebuie să fie montată pe piloni. Ulterior au fost depuse planuri detaliate pentru a fi aprobate de către comisia de disciplină în construcții.

Odată ranforsată podeaua de beton, următoarea provocare a fost aceea de a identifica modul optim de construcție a podelei la înălțime de-a lungul celor 16 puncte de încărcare, de a instala aspersoarele, alarmele pentru incendiu, modul optim de partiționare, respectiv modul de amplasare a celor peste 320 de unități de rafturi pre-galvanizate Dexion HI280, fără a afecta activitatea depozitului.

Teccon a rezolvat această problemă prin derularea operațiunilor de instalare între ora 22:00 și 06:00, restul zilei de lucru nefiind afectat de lucrările de transformare care se desfășurau în fiecare seară.

În ciuda acestor opreliști, instalarea s-a realizat cu ușurință iar întregul proiect - de la comanda inițială până la finalizarea lui - a durat doar 16 săptămâni.

Acest lucru a fost posibil mulțumită selecției făcute de Teccon pentru produsele ce au fost instalate, respectiv prin stabilirea unor canale clare și precise de comunicare cu factorii de decizie, astfel încât orice problemă să poată fi identificată și rezolvată cât mai ușor.     

teccon uk

Rezultatul

 „Teccon este o companie cu multă experiență, au reușit să implementeze sistemul cu maximă eficiență, reducând la maxim întreruperile activității noastre în timpul construcției podelei la înălțime, ceea ce a reprezentat un obstacol major.

Suntem mulțumiți de modul în care Teccon au gestionat acest proiect, respectiv de comunicare cu toți factorii de decizie și suntem bucuroși de faptul că instalarea s-a făcut în perioada convenită.

Recomandăm cu încredere Teccon în viitor, aceștia au avut o atitudine orientată către client și un bagaj considerabil de cunoștințe.” - Managerul principal de logistică al clientului

Despre Teccon

Teccon este un distribuitor al Dexion și furnizorul principal de sisteme de depozitare industriale și pentru depozite.  Această companie este recunoscută pentru inovațiile tehnice în domeniu și pentru serviciile de cea mai bună calitate oferite clienților încă din 1985. În colaborare cu Dexion, Teccon oferă sisteme de depozitare pe rafturi a paleților, sisteme de rafturi, sisteme de rafturi cu deschidere mărită, podele suspendate, separatoare din oțel și carusele de depozitare. 

www.tecconsales.co.uk