Skip to main content

Caruselul pentru prăjini de la Dexion mărește capacitatea de depozitare la țărm a Statoil

Studiu de caz

Client: Statoil
Locația: Norvegia
Produsele/serviciile utilizate: Sisteme de rafturi în consolă montate pe baze mobile

Nevoile companiei

Statoil depozitează prăjinile de întreținere (conducte cu lungimea de 13 metri) într-un complex de depozite din Vestbase, Norvegia. Aceste prăjini sunt utilizate pe platformele de forare maritime, cuplând platformele la capetele de forare.

În complexul de depozite al Statoil, aceste prăjini masive și scumpe sunt depozitate într-o serie de locații. Acest lucru a ridicat probleme în momentul mutării prăjinilor, din moment ce nu exista o soluție uniformă de depozitare, și nici o metodă standard de transport a acestora către platformele de forare.

Această situație era consumatoare de timp și ridica probleme - în special atunci când se efectuau inspecții periodice ale prăjinilor aflate în depozit.

statoil norway

Soluția Constructor

Statoil are o colaborare îndelungată cu Constructor, care se întinde pe perioada unui sfert de secol. În tot acest timp, Constructor a furnizat o serie de soluții de depozitare către Statoil, multe dintre aceste soluții fiind instalate în depozitul din Vestbase.

Constructor a oferit sisteme de rafturi în consolă, montate pe baze mobile, ceea ce a oferit Statoil posibilitatea unei soluții pentru manevrarea sistematică și întreținerea acestor soluții pentru aceste prăjini.

Pe șinele încastrate în beton sunt plasate trei baze. Bazele sunt activate de la panoul de comandă plasat în partea frontală a bazei, sau prin intermediul unei telecomenzi. Bazele se deplasează în lateral, permițând astfel deschiderea culoarului dorit.

Soluția Constructor a asigurat un carusel unitar de depozitare, care este utilizat pentru păstrarea tuturor prăjinilor în depozitul din Vestbae. Soluția include baze mobile pentru deplasare ușoară pentru testarea și transportul platformelor maritime.

Beneficiile oferite de soluția Dexion:

  • Relația de lungă durată avută cu Dexion a făcut ca Dexion să aibă cunoștințe detaliate despre necesitățile companiei Statoil.
  • Soluție sistematică pentru manevrarea și întreținerea acestor prăjini.
  • Caruselul cu baze mobile permite depozitarea și deplasarea unitară a prăjinilor masive și scumpe.
  • Soluția permite deplasarea ușoară pentru testarea și transportul platformelor maritime.

Rezultatulstatoil norway

„Cu ajutorul aceste soluții am obținut mai multe avantaje: avem acces facil la fiecare prăjină individuală, iar acestea sunt acum depozitate în interior, ceea ce face ca inspecția lor să se facă mai ușor.” - Bjarne Brunsvik, Manager administrativ, Statoil

Despre Statoil

Statoil este compania norvegiană multi-națională care activează în domeniul petrolului și gazelor - un furnizor major de țiței și al doilea cel mai mare furnizor de gaz natural de pe piața europeană. Statoil furnizează energie regenerabilă în Marea Britanie prin intermediul fermei maritime de turbine eoliene din Sheringham Shoal.

www.statoil.com