Skip to main content

Constructor face ca piesele pentru autoturismele Nissan să se deplaseze mai repede în cazul DB Schenker

Schenker Logistics / Nissan, Suedia

Studiu de caz

Client: Schenker Logistics/Nissan
Locația: Göteborg / Suedia
Produsele/serviciile furnizate: Sistem standard HI280 plasat la înălțime. Rafturi de depozitare a paleților P90

Nevoile companiei

Scchenker Logistics este partenerul extern în Suedia al Nissan pentru operații logistice și activități de depozitare.  Aceasta este una dintre cele mai de încredere companii la nivel mondial - unul dintre motivele pentru care Nissan utilizează depozitul din Göteborg al acestei companii ca depozit central pentru piesele de schimb pentru autoturisme.

nissan se

Piesele auto au diferite forme și dimensiuni, iar frecvența de manevrare variază în mod evident.

Pentru a asigura cea mai eficientă soluție, din punct de vedere economic, pentru fiecare dintre produsele Nissan, Schenker Logistics a solicitat Constructor să furnizeze o soluție personalizată pentru sistemele de rafturi care să fie instalate în depozit.  

Soluția Constructor

Constructor a efectuat o analiză amănunțită a tuturor articolelor depozitate, și colaborând cu clientul, au ajuns la concluzia că depozitul trebuie împărțit în patru zone:

nissan se

  • Zona 1: la înălțime mare, acolo unde sunt depozitate articolele de genul ușilor, barelor de protecție și a geamurilor.
  • Zonele 2 și 3:  zona de la etaj, unde bunurile cu rulaj mare sunt depozitate la parter, iar bunurile cu rulaj mic sunt depozitate la etaj. 
  • Zona 4: pentru articole lungi, respectiv de mici dimensiuni.

Odată stabilit scopul principal al fiecărei zone, produsele Constructor selectate pentru echipare au fost:

  • Zona 1 - Sistem de rafturi pentru depozitarea paleților P90 cu înălțime de 8,5 m, furnizat împreună cu o serie de soluții unice, inclusiv rafturi cu polițe din plasă de sârmă (pentru a facilita funcționarea aspersoarelor) și diferite tipuri de divizoare verticale.
  • Zonele 2 și 3 - planșeul la înălțime, care are o suprafață de 400m², respectiv o sarcină portantă de 500 kg/m², a fost echipat cu rafturi HI280 și un număr considerabil de recipiente din plastic pentru a depozita peste 17.000 de articole diferite.
  • Zona 4 - sistem de rafturi HI280 cu o adâncime de 1000 mm.

Rezultatul

„Constructor nu doar că are produsele de care avem nevoie, dar are și cunoștințele necesare pentru a crea soluții de depozitare speciale, care sunt esențiale pentru depozitarea miilor de articole de mici și de mari dimensiuni de care are nevoie un depozit de piese auto. Diferitele nivele și modul de împărțire a zonelor a ajutat la îmbunătățirea eficienței și la utilizarea la maxim a spațiului disponibil.”  

nissan se

Despre DB Schenker Logistics 

Schenker Logistics este parte a companiei globale DB Schenker Group. Compania a furnizat soluții avansate și integrate de logistică pentru un număr mare de companii suedeze și internaționale, având centre logistice într-un număr de locații strategice de pe teritoriul Suediei și un spațiu de depozitare total de 130,000m².