Skip to main content

Furnizarea de soluții de depozitare pentru a ajuta la creșterea vânzărilor la Rtech

Client: Rtech

Locație: Pirkkala, Finlanda

Produse/servicii utilizate: Mașini Tornado și TCPlus - WMS

Tornado with TCPlusCerința companiei

Rtech funcționează ca un magazin de biciclete care vinde și asigură service-ul pentru o varietate de biciclete potrivite pentru toate vârstele, cu o specializare în biciclete de munte. Compania are un număr mare de pasionați de ciclism și o rețea de dealeri pentru a se putea adapta.

În ultimii ani, vânzările de biciclete, piese și accesorii au crescut. Rtech a avut nevoie de o nouă soluție de depozitare pentru a ține pasul cu cererea consumatorilor. În plus, trebuia să fie ușor de accesat și să ofere o precizie de preluare rapidă pentru a contribui la fluxul de lucru constant. Furnizorii de soluții aleși ar fi trebuit, de asemenea, să facă față provocării reprezentate de spațiul limitat disponibil. 

Soluția

TornadoRtech a intrat în legătură cu dealerul nostru Niparmi, care a proiectat și a recomandat Kasten Tornado VLM ca fiind o soluție ideală pentru nevoile lor de afaceri. Fiind o mașină de depozitare compactă, sistemul semi-automat permite o capacitate mare de depozitare și o manipulare rapidă datorită comenzilor electronice, fără a ocupa prea mult spațiu în clădirea lor.

Niparmi a mai precizat că includerea TCPlus - sistemul de management al depozitului, un sistem computerizat care gestionează rapoartele fără probleme și eficient, ar fi avantajos pentru companie. Funcționând ca un sistem  WMS, acesta se conectează la sistemul ERP al companiei, catalogând rapoartele și informațiile într-un singur loc ușor accesibil.

Rezultatul

Tornado a fost instalat cu succes împreună cu TCPlus - WMS, ceea ce a îmbunătățit considerabil eficiența afacerii. Tornado a avut un succes atât de mare încât, după jumătate de an, Rtech a solicitat instalarea unui alt Tornado.

Tornado with TCPlus - WMSCele două VLM funcționale sunt extrem de ușor de utilizat și sunt folosite de mulți angajați, pregătirea comenzilor este rapidă, iar erorile sunt minime, ceea ce permite personalului să proceseze mai multe comenzi în timp util. Programul TCPlus - program de gestionare a depozitului, bazat pe Windows, controlează ambele mașini, ceea ce permite un proces de inventariere mai rapid, reducând timpul alocat unor operațiuni care înainte erau manuale.

Comunicarea și cooperarea dintre Niparmi și Rtech au fost esențiale pentru realizarea instalației în termenul planificat. Rtech a fost încântată de îmbunătățirile pe care le-a înregistrat afacerea, astfel încât a comandat un alt utilaj care să lucreze în paralel cu cel actual, pentru a asigura o productivitate continuă.

„Rezultatul final a fost fantastic. De departe, cel mai mare beneficiu și cel mai surprinzător lucru a fost faptul că erorile de colectare au fost menținute la un nivel minim. Acesta este un lucru extraordinar, mai ales cu afluxul de comenzi pe care l-am primit în ultima vreme.” Declară Ville Julin, director de depozit.

Despre Rtech

Rtech este un magazin de biciclete cu servicii complete, specializat în ciclism montan, în Pirkkala. Este o companie 100% finlandeză care oferă, de asemenea, servicii de întreținere și reparații pentru pasionații de ciclism. Au 15 angajați permanenți și un număr variabil de angajați sezonieri pentru a ajuta pe tot parcursul anului.

Din 2007, Rtech este importator al bicicletelor CUBE pentru off-road, autostradă și oraș.