Skip to main content

TORNADO oferă Ponsse avantaje la livrare

Studiu de caz

Client: Ponsse
Locația: Iisalmi/Finlanda
Produsele/serviciile utilizate: TORNADO Rafturi pentru depozitarea paleților cu culoar standard Accesorii pentru siguranță

Nevoile companiei

Ponsse Oy este un producător de top de echipamente pentru exploatări forestiere cu sediul în Finlanda. Această companie are o fabrică în Vieremä în care sunt fabricate o mare parte din piesele de schimb necesare echipamentelor pentru exploatări forestiere PONSSE. 

ponsse fi

Compania s-a decis să construiască un nou centru logistic, care să fie punctul central de distribuție a pieselor de schimb, înlocuind depozitul existent, deja aglomerat din Iisalmi.

Deși Ponsse depozitează o mică parte din produse care sunt distribuite în regiunile apropiate, obiectivul principal al centrului a fost să ofere livrări rapide și eficiente către rețeaua de 150 de echipe internaționale de întreținere răspândite pe întreg globul. De asemenea, centrul logistic joacă un rol important în furnizarea de servicii de cea mai bună calitate.

Centrul funcționează actualmente în trei schimburi începând de duminică noaptea până vineri seara, astfel că a fost vital să beneficieze de o soluție care să fie suficient de robustă pentru această sarcină.

Soluția Kasten

Mutarea depozitului vechi în noul centru cu capacitate de depozitare triplă, însă chiar și așa, nevoia crescândă pentru livrarea rapidă a pieselor de schimb pentru echipamentele de exploatarea lemnului a însemnat ca fiecare centimetru din spațiu să fie utilizat pe deplin.  Constructor Finlanda a demonstrat că mașinile de depozitare TORNADO pot asigura soluția ideală, astfel că au fost instalate opt astfel de mașini. 

ponsse fi

Mașinile de depozitare TORNADO sunt automatizate, pentru a crește productivitatea și a economisi spațiul. Acestea pot fi utilizate ca lifturi între diferitele niveluri ale depozitului și/sau etaje cu multiple fante de acces, și în plus oferă:

  • economii de până la 70% al spațiului ocupat, oferind în același timp aceeași capacitate de depozitare
  • execuția rapidă, eficientă și exactă a comenzilor
  • timpi de căutare mai scurți și erori de extragere mai puține
  • perioade mai scurte de școlarizare a operatorilor
  • timpi mai scurți de execuție a comenzilor

Deși Ponsse fabrică echipament de mari dimensiuni pentru exploatările forestiere, echipa de întreținere are nevoie de o serie de piese de mici dimensiuni. În raftul de depozitare a paleților sunt plasate piesele de dimensiuni mai mari, în timp ce în TORNADO sunt depozitate piesele de dimensiuni mai mici.

Mașinile de depozitare TORNADO și rafturile pentru depozitarea paleților nu numai că au mărit capacitatea de depozitare, dar au oferit și alte beneficii, precum creșterea eficienței, micșorarea încărcării angajaților și creșterea siguranței pentru piesele de schimb

Datorită faptului că în trecut a utilizat mașinile de depozitare KASTEN, Ponsse acea deja experiența unei colaborări fructuoase cu Constructor Finlanda.  Compania și-a dorit să reia această colaborare, astfel încât mașinile de depozitare să poată fi întreținute rapid, și să fie repuse în funcțiune cât mai repede posibil, micșorând orice întârzieri ale livrărilor.

ponsse fi

Rezultatul

„Experiența a fost una bună. Centrul logistic funcționează exact așa cum ar trebui.” - Managerul de logistică Jussi Kärkkäinen  

Noul centru logistic de 4.500 m2 oferă 42.000 de metri cubi de spațiu de depozitare și poate conține aproximativ 20.000 de articole, având un spațiu de 7.000 de locații pentru paleți. Azi, din acest centru logistic, în fiecare an, sunt livrate circa 100.000 de articole către locații de pe întreg globul, pentru Suedia și Europa Centrală fiind garantată livrarea a doua zi a pieselor de schimb.

Fluxul informațional și de materiale este controlat complet, în toate etapele proceselor, iar sistemul de gestiune a depozitului (WMS) a făcut posibilă introducerea unui anumit grad de automatizare.

Despre Ponsse

Ponsse a fost înființată în 1970 pentru a veni în întâmpinarea creșterii continue pentru mașini robuste care să reziste în condiții grele de utilizare . În zilele noastre este unul dintre cei mai mari producători mondiali de echipamente pentru exploatări forestiere pentru metoda tăiere la lungime, și produce o impresionantă cifră de 70% din piesele de schimb utilizate la echipamentele de exploatări forestiere.
www.ponsse.com