Skip to main content

Dexion inaugurează noul depozit de anvelope pentru Pneu Vanhamme

Studiu de caz

Client: Pneu Vanhamme
Locația: Waterloo/ Belgia
Produsele/serviciile utilizate: Depozitare verticală a anvelopelor. Rafturi cu deschidere mărită.

Nevoile companiei

Pneu Vanhamme este o afacere de familie care se mândrește cu faptul că este oarecum diferită. Nu numai că nu arată ca o companie care se ocupă de vânzarea anvelopelor, dar nici nu miroase ca o astfel de companie.

Karyn Vanhamme, care a preluat frâiele companiei încă din 1989, face tot posibilul pentru a se asigura că clienții experimentează ceea ce este descris ca liniște și rafinament, atunci când intră în atelier, o diferență enormă față de majoritatea celorlalte companii care au ca obiect de activitate vânzarea și montarea anvelopelor.

pneu vanhamme be

Datorită faptului că clienții au adoptat ideea de a avea două seturi de anvelope, compania avea nevoie să își mărească considerabil capacitatea de depozitare.  Deși nu există nici o reglementare oficială care să impună obligativitatea utilizării cauciucurilor de iarnă în Belgia, această reglementare este tot mai întâlnită în țările vecine.

Datorită faptului că majoritatea oamenilor nu au spațiul, sau dorința de a depozita cauciucurile de rezervă acasă, montatorii de anvelope au trebuit să ofere acest serviciu.

Pneu Vanhamme dispunea de un spațiu extins, însă avea nevoie de un sistem care să utilizeze mai bine spațiul pentru a extinde la maxim capacitatea de depozitare.

Soluția Dexion

pneu vanhamme be

După analiza spațiului, echipa Dexion Belgia a ajuns la concluzia că soluția optimă este o podea suspendată. Clientul a acceptat această soluție, iar proiectul a fost implementat în două faze.

  • Prima fază a fost instalarea unei podele suspendate cu o suprafață de 173m² echipată cu 2061 m de rafturi cu deschidere mărită și 504 m de rafturi pentru depozitarea paleților P90. Această operație a oferit o capacitate de stocare a aproximativ 12.000 de anvelope.
  • A doua fază a însemnat instalarea a încă 2347 m de rafturi cu deschidere mărită, ceea ce a dus la creșterea capacității de depozitare pentru încă aproximativ 11.550 de anvelope.

Rezultatul

„Dexion a reușit să creeze soluția care ne-a dat posibilitatea de a depozita mai mult de 23.550 de anvelope. Am ales această companie pentru ne-a oferit cel mai bun preț de bază, livrare rapidă, instalare facilă și o urmărire excelentă a colaborării.”

Despre Pneu Vanhamme

Compania fondată de tatăl Constant Vanhamme, este condusă azi de fiică, Karyn, sprijinită de cele două fiice ale sale si de unul dintre gineri. În perioadele de vârf, compania are aproximativ 24 de angajați.