Skip to main content

P&G semnează contractul cu Dexion pentru noua fabrică de mari dimensiuni în care se produc articolele Pampers

Studiu de caz

Client: P&G
Locația: Gyöngyös/Hungary
Produsele/serviciile utilizate: Combinația de rafturi de tip Drive-in 1 cu design anti-seismic, rafturi statice cu design anti-seismic și soluția HI280, oferă 11.000 de locații de depozitare a paleților.

Nevoile companiei

p&g hu

Pampers este cea mai mare marcă la nivel mondial a P&G și este cel mai mare producător mondial de scutece de unică folosință. Pentru a face față cererii, P&G a inaugurat o nouă fabrică de 240.000 m² în Gyöngyös, Ungaria, pentru a aproviziona țările din Europa de est.

Fiind o companie mult-națională cu activități în peste 70 de țări, P&G a știut exact ce are nevoie de la furnizorii săi și a conceput un proces de ofertare foarte detaliat pentru a se asigura că fac alegerea cea mai bună.

Pentru această mare companie maghiară, P&G a avut două cerințe specifice:  un furnizor care să fie familiarizat cu standardele stricte de siguranță în vigoare, atunci când este vorba de rafturile de depozitare - care în multe cazuri depășesc cele aplicate de regulamentele de siguranță regionale - și un furnizor care să încorporeze un design anti-seismic, conform specificațiilor din caietul de sarcini care menționează că sistemul trebuie să reziste unui cutremur cu magnitudinea de 8 grade.

p&g hu

P&G a întocmit o listă de șase furnizori care, cu ajutorul unui terț consultant, a fost redusă la trei furnizori în timpul procesului de ofertare.  Dexion a fost câștigător detașat.

Așa cum a confirmat și Boker Levente, Managerul de proiect al P&G „S-au făcut eforturi considerabile în alegerea companiei Dexion ca partener. Această companie este flexibilă și au oferit rezultatele testărilor pe o perioadă de șase luni, ceea ce s-a dovedit a fi de neprețuit pentru noi, ca și beneficiar.”

Soluția Dexion

p&g hu

Dexion a echipat anterior unități P&G din alte țări, astfel încât au putut să se apuce imediat de lucru.

Primul lucru pe care l-a făcut a fost să denumească un Manager de proiect dedicat, care să supravegheze acest proiect complex și de mare anvergură, care să lucreze în strânsă colaborare cu P&G la toate nivelurile, în timpul proiectării, furnizării și instalării sistemelor. Cerințele specifice au inclus:

  • proiectarea și producția unor elemente verticale de protecție pentru ghidarea paleților, îmbunătățirea procesului de încărcare și creșterea gradului de siguranță. Atât elementele verticale cât și elementele rafturilor au fost întărite pentru a asigura rezistența sistemului în cazul unui cutremur.
  • monitorizarea constantă a greutății pe rafturi, precum și comparația cu datele competitorilor și limitele internaționale proprii ale Dexion pentru a asigura respectarea cerințelor P&G de către soluția propusă.
  • delegarea a două echipe de montaj - una care să se ocupe de parametrii tehnici și a doua care să se ocupe de siguranță și montaj. 

p&g hu

Rezultatul

Proiectul s-a realizat la timp în limita bugetului alocat.

În urma realizării cu succes a acestui proiect de mare anvergură și complexitate, având peste 450 de tone de componente de rafturi de tip Drive-in, construite pentru a rezista în caz de cutremur, Boker Levente a fost încântat: „În cadrul acestui proiect cu termen foarte scurt de livrare, Dexion s-a dovedit a fi un furnizor profesionist, foarte tenace.”

Despre P&G

Înființată în Cincinnati, S.U.A. în 1837, P&G este actualmente unul dintre cei mai mari producători la nivel mondial. P&G este furnizorul de produse a peste 5 miliarde de oameni, cu un portofoliu larg de mărci de încredere.