Skip to main content

Dexion Pallet Shuttle System cuts operating costs for Mondi

Studiu de caz

Client: Mondi
Locația: Nyiregyháza /Ungaria
Produsele/serviciile utilizate: Sistem de rafturi pentru depozitarea paleților cu cărucior automat

Nevoile companiei

MMondi-Hungary-Case-Study-1ondi este un grup internațional producător de hârtie și carton de ambalaj, cu aproximativ 25.000 de angajați în peste 30 de țări. Parte a programului de modernizare, Mondi a dorit să integreze o soluție nouă, mai eficientă de depozitare pentru fabrica din Nyiregyháza din nord-estul Ungariei, care produce saci industriali pentru piața materialelor de construcții precum și pungi de mici dimensiuni și sacoșe pentru cumpărături.

Fabrica a fost înființată în 1972 și a fost preluată de Modi în 2008. Depozitul este lung, are acces limitat, astfel că a fost necesară găsirea unei soluții care să fie mai eficientă și care să permită accesul la toate culoarele.

Soluția Dexion

Mondi-Hungary-Case-Study-2

Dexion are o îndelungată experiență în creșterea eficienței și în crearea unui spațiu ai ușor de utilizat în clădirile existente, astfel că a putut oferi soluția perfectă pentru această locație: Sistemul de rafturi cu cărucior automat Dexion. Elementele cheie includ:

  • Soluția semi-automată care elimină necesitatea utilizării stivuitoarelor pentru a intra pe culoar.
  • Toată manevrarea bunurilor aflate pe culoar se face prin intermediul căruciorului automat pentru paleți care este controlat de la distanță de către utilizator.
  • Manevrarea paleților în afara rafturilor se realizează cu ajutorul unor stivuitoare standard.

Rezultatul

Mondi-Hungary-Case-Study-3

Managerului depozitului Mondi crede ca au făcut alegerea potrivită.

„Căutam o soluție care să utilizeze la maxim depozitul nostru lung cu acces limitat. Aveam nevoie de un sistem modern și rapid care să ne permită să accesăm cu ușurință culoarele și să extragem paleții din spate către zona de manipulare în mod rapid și sigur.” 

 „Sistemul de cărucior automat de la Dexion s-a dovedit a fi soluția perfectă, deoarece permite transferul rapid al bunurilor către zona de manevrare fără a fi nevoie de un stivuitorist care să intre pe culoare.” 

Despre Mondi

Mondi este o companie complet integrată în lanțul de producție a hârtiei și a cartonului de ambalaje - de la gestionarea fondului forestier la producerea fibrei a hârtiei și a materialelor plastice compozite, la dezvoltarea unor soluții inovatoare și eficiente pentru ambalaje industriale și de uz casnic. În 2014, Mondi a avut încasări de 6,4 miliarde de euro și o beneficiu al capitalului investit de 17,2%.