Skip to main content

Constructor reușește companiei Meneta să ofere o soluție fără sincope și fără cusur din punct de vedere ergonomic.

Studiu de caz

Client: Meneta
Locația: Odense/Danemarca
Produsele/serviciile utilizate: Sertare pentru extracție. Sistem de rafturi de depozitare a paleților

Nevoile companiei 

Meneta, Denmark

Meneta este un terț furnizor pentru industria producătoare de automobile. Această companie a fost înființată în Danemarca în 1953 și este una dintre puținele companii la nivel mondial care sunt specializate în producția de componente de primă echipare a sistemelor de frânare. Această companie este expertă în fabricarea plăcilor suport și a plăcuțelor de reglaj, care elimină zgomotul și vibrațiile, de curând adăugând noi componente și accesorii pentru industria auto la portofoliul de produse.

Meneta a evaluat de curând procesele de depozitare și de manipulare a echipamentelor grele din dotare. Conducerea companiei a descoperit că sistemele de rafturi utilizate pentru echipamente erau generatoare de probleme, deoarece echipamentele erau depozitate la o înălțime prea mare pentru a putea fi manevrate corespunzător de către angajați. Acest lucru a fost considerat inacceptabil de către companie, care pune accentul atât pe conceptul de producție în flux cât și pe aspectele ce țin de sănătatea și siguranța angajaților la locul de muncă.

Pentru găsirea unei modalități de a îmbunătăți ambele aspecte, au luat legătura cu Constructor. 

Soluția Constructor

Echipa Constructor a petrecut o perioadă de timp împreună cu angajații, pentru a înțelege procesele existente. Au constatat astfel că departamentul de producție are nevoie săptămânal de înlocuirea a 80 de dispozitive. Aceste dispozitive au o greutate mare și nu pot fi ridicate cu ajutorul unei macarale, ceea ce înseamnă că acestea trebuie să fie împinse pe de raft pe un cărucior.

Această analiză a avut ca rezultat conceperea de către Constructor a unei soluții particularizate - un cărucior special de extracție, care a fost realizat fără margini. Acest mod de realizare a permis scoaterea unității de extracție în afară, respectiv poziționarea acestuia în dreptul căruțului pentru echipamente, la o înălțime similară cu cea a sertarului de extracție.

Meneta, Denmark

În această poziție, echipamentul poate fi împins cu ușurință pe/de pe sertar pe cărucior. Ulterior, sertarul de extracție poate fi împins înapoi în raft, iar echipamentul poate fi transportat la linia de producție. În total, au fost instalate 40 de sertare de extracție, în conjuncție cu rafturi ale căror dimensiuni sunt de 10500mm x 1200 mm.  Această nouă soluție de depozitare pe rafturi a oferit o mai bună ergonomie în procesul de manevrare și a lăsat spațiu liber pentru o nouă linie de producție.

Rezultatul

„Am obținut o funcționalitate mai bună iar operatorii noștri sunt foarte mulțumiți de această soluție. Această soluție a ușurat considerabil manevrarea echipamentelor, în acest moment localizarea echipamentelor făcându-se mult mai ușor. Acest lucru înseamnă ca la final am reușit să optimizăm timpii de conversie în producție, ceea ce a avut drept rezultat creșterea productivității și a eficienței.” - Søren Jørgensen, Inginer de proiect, Meneta  

Despre Meneta

Meneta, cu sediul în Odense, este o organizație globală cu aproximativ 2000 de angajați. Are fabrici proprii de producție și locații de testare în Danemarca, S.U.A., Germania, China și Italia, de unde oferă produse clienților din peste 75 de țări.

www.meneta.com