Skip to main content

LS3 Longspan asigură o depozitare și expediere eficientă a mărfurilor pentru KNI, Danemarca

Client: KNI

Locație: Aalborg/Danemarca

Produs furnizat: LS3 Longspan

LS3 - KNIKNI - prescurtarea de la Kalaallit Niuerfiat, care în traducere în limba română înseamnă Comerț în Groenlanda - este o întreprindere modernă cu o istorie de peste 240 de ani. KNI își are rădăcinile în comerțul regal al Groenlandei, înființat în 1774, și este astfel o parte importantă a istoriei Groenlandei.

Sarcina inițială a KNI a fost aceea de a asigura aprovizionarea populației groenlandeze cu produse alimentare în orașele și localitățile în care nu erau posibile afaceri în condiții comerciale.

Rămâne una dintre cele mai importante sarcini pentru KNI și, în timp ce tehnologia modernă joacă un rol major în deservirea celor 60 de magazine KNI din Groenlanda, există încă provocări legate de demografie.

LS3 KNICerință

KNI avea nevoie urgentă de o noua capacitate de depozitare, deoarece operarea in unitatea veche de depozitare nu mai era o opțiune eficientă.

Soluția a fost închirierea unor spații de la Blue Water în portul din Aalborg, unde KNI avea deja un birou intern. Cu toate acestea, acest depozit a fost rapid umplut de mărfurile care soseau în containere de la locația anterioară de depozitare. Diferitele grupe de produse au fost depozitate în blocuri pe podea. O configurație care făcea dificilă obținerea unei imagini de ansamblu și, nu în ultimul rând, manipularea mărfurilor.

Soluția

KNI a realizat rapid că era nevoie de mai multe sisteme în depozit, așa că a contactat Storeteam, un distribuitor al soluțiilor de depozitare Constructor. S-a convenit că cel mai nou sistem de depozitare  adăugat portofoliului nostru de produse, LS3 Longspan, ar fi cea mai potrivită soluție. Printre numeroasele sale avantaje se numără buna utilizare a spațiului și capacitatea de a depozita în mod eficient mărfuri mari și voluminoase.

4 rânduri de câte 8 celule duble au fost instalate în colțul din spate al clădirii. Aceste sunt utilizate pentru depozitarea mărfurilor cu mișcare rapidă, iar restul spațiului găzduiește stocuri în vrac. Un alt sistem de rafturi LS3 este amplasat în partea centrală a depozitului. Aici se află comenzile care sunt prea mici pentru a fi expediate și care așteaptă primirea unor comenzi suplimentare care vin în același magazin, înainte de a fi pregătite pentru expediere.

LS3 KNIRezultat

„Putem vedea deja efectul sistemelor de rafturi. Ocupă mult mai puțin spațiu decât depozitarea în vrac și economisim mult timp la selectarea mărfurilor. O parte din magazinele noastre din nordul și estul Groenlandei primesc nave doar de două ori pe an, în restul anului gheața împiedicând orice navigație. Prin urmare, este de la sine înțeles că este important pentru noi să expediem bunurile potrivite și să nu uităm nimic”, explică Søren Bjerregaard Jensen, consultant logistică.

Despre KNI

KNI constă în patru unități de afaceri, care includ aprovizionarea Groenlandei cu produse alimentare, bunuri de consum și combustibili. În plus, există un departament de comerț cu ridicata care deservește cantine și catering, precum și un abator care sacrifică în principal miei. Compania este una dintre cele mai mari din Groenlanda, cu aproximativ 1000 de angajați.