Skip to main content

Constructor îmbunătățește viteza de selecție și gradul de control asupra stocurilor pentru KJV

Studiu de caz

Client: KJV
Locația: Odense/Danemarca
Produsele/serviciile utilizate: Rafturi cu culoar îngust pentru depozitarea paleților. WMS.

Nevoile companiei

KJV este unul dintre cei mai mari distribuitori din Danemarca, furnizând o gamă largă de unelte de tăiere, scule de mână și de mașină, piese de transmisie și produse pentru industria constructoare de mașini. Depozitul din Odense are 60.000 de produse împărțite în trei locații.

În ultimii 5 ani, KJV a avut o creștere rapidă, în special în cadrul departamentului de comerț on-line. Având un punct de plecare apropiat de zero, comenzile plasate on-line au crescut la o cantitate de una la fiecare patru ore. 

KJV, Denmark

Compania a observat modificări ale profilului achizițiilor, clienții cumpărând mai frecvent, dar cantități mai mici. Aceasta, împreună cu cererea de livrare a doua zi a produselor a dus la necesitatea îmbunătățirii disponibilităților existente.  

KJV a solicitat companiei Constructor să determine cum ar putea să-și mărească viteza operațiunilor de sortare și să răspundă mai rapid la creșterea volumelor de mărfuri vândute în magazinul on-line. De asemenea, KJV a dorit să integreze în depozit o stație de sortare automată, cu ridicare directă de către clienți, astfel încât să prezinte în mod clar clienților faptul că KJV este un depozit fizic.

Un alt aspect care a trebuit să fie luat în considerare a fost acela că atât magazinul cât și depozitul trebuiau să funcționeze în timpul operațiilor de îmbunătățire.

Soluția Constructor

Echipa Constructor a pus la punct o soluție în doi pași.  Primul a fost să înlocuiască sistemul de depozitare a mărfurilor pe palet cu un sistem de rafturi cu culoare înguste. Acest lucru a fost proiectat în mod speciale pentru a mări viteza de sortare. Al doilea pas a fost acela de introducere a unui nou sistem de gestiune a depozitului (WMS - Warehouse Management System) în depozit. 

KJV, Denmark

Programul de control monitorizează nivelul stocurilor, ajută la urmărirea comenzilor și asigură o mai bună eficiență a operațiilor desfășurate în depozit. KJV a instalat carusele orizontale pentru articolele cu rulaj mare și volum mic, sisteme de depozitare pe paleți pentru articolele voluminoase cu o rotație mare și sistem de rafturi cu culoare înguste pentru toate celelalte articole. 

În plus față de acestea, a fost instalată o fereastră de mari dimensiuni pentru a da clienților ocazia de a urmări modul de sortare a comenzilor în timpul ridicării articolelor comandate direct din depozit.  

 Rezultatul

„Suntem mulțumiți de progresul și de modul de implementare a proiectului. Nu au existat probleme majore. A fost o provocare să implementăm modificările în interiorul clădirii menținând în același timp depozitul și magazinul complet funcționale. Cu toate acestea, nu a trecut nici o zi în care să nu reușim să trimitem articolele comandate clienților noștri. 

KJV, Denmark

Punctul de plecare a fost acela că depozitul trebuia eficientizat în ceea ce privește extracția articolelor în afara caruselelor. Doream să avem o eficiență mai bună și mai mult spațiu. În acest moment am trecut de la un spațiu de depozitare limitat la un spațiu de depozitare suficient. Pot spune că am reușit într-adevăr să atingem ce ne-am propus.” - Kristian Løftgaard, Director General, KJV.

Despre KJV

KJV a fost înființată în 1956 de Kurt Jørgensen Værktøj, de unde și numele KJV care, în 1983 s-a transformat în forma actuală de organizare, când o parte a personalului a preluat compania. 

Această companie deservește clienți din toată țara, având propriile birouri de vânzări în Nykøbing Falster, Frederikssund, Sønderborg, Kolding, Aarhus, și Thisted. Anual sunt expediate aproximativ 65.000 de colete.

www.kjv.dk