Skip to main content

Kasten preia sarcinile pentru K-rauta Finlanda

Studiu de caz

Client: K-rauta
Locația: Finlanda
Produsele/serviciile utilizate: Depozitare pe rafturi a paleților. Sistem de rafturi în consolă. Magazine de desfacere cu amănuntul/Amenajarea magazinelor. Plasă de sârmă. Depozitare pe podea și pe rafturi.

Nevoile companiei

K-rauta este un lanț național de magazine de articole de feronerie, cu puncte de vânzare răspândite pe întreg teritoriul Finlandei.  Această companie este considerată de mulți ca fiind cel mai de încredere lanț de magazine de materiale de construcții și bricolaj la nivel național.

k-rauta, finland

Compania are în depozite aproximativ 30.000 de tipuri de produse, cele mai vândute dintre acestea fiind scândura pentru construcția saunelor, vopselele, dușumelele, chituri, bare și placi de rigips. 

Cu o asemenea gamă bogată de produse, compania a ales doar să prezinte mostre în magazine, iar stocurile de produse să fie depozitate în depozit sau în exterior. Zonele de ridicare a produselor se bazează pe același concept.  Astfel, compania a dorit să optimizeze modul de utilizare a magazinului pe înălțime, respectiv să utilizeze zonele laterale pentru a mări numărul de articole prezentate.  

Soluția Kasten

Deoarece Kasten a oferit soluții de depozitare pentru K-rauta din momentul deschiderii magazinului, echipa era deja familiarizată cu faptul că multe dintre produsele K-rauta sunt grele și/sau voluminoase. Sistemul de depozitare pe rafturi P90 a fost utilizat cu eficiență în multe situații similare, iar atunci când rezistența este o condiție necesară acest sistem este cel mai bun.     

K-rauta știa deja că sistemul P90 este potrivit nevoilor lor, iar acceptul a fost dat pentru instalarea unor rafturi suplimentare în zona laterală a magazinului. Acest lucru permitea prezentarea mai eficientă a articolelor de mari dimensiuni.

Sugestia Kasten de a instala un sistem de depozitare a paleților cu rafturi și coșuri din plasă de sârmă a asigurat trecerea luminii printre rafturi, eliminând senzația de spațiu încărcat în interiorul magazinului. Rafturile din plasă de sârmă au asigurat și o metodă sigură de a fixa produsele pentru prezentare, fără a fi necesară instalarea unor coșuri adiționale.

k-rauta, finland

Sistemul P90 dispune de o gama bogată de accesorii, inclusiv sisteme de protecție pentru coridoare, traverse cu locașuri pentru furci, elemente de protecție a picioarelor și plase de capăt, ceea ce au adus un plus de siguranță și au mărit posibilitățile sistemului de rafturi. Pentru locațiile exterioare și pentru scânduri, compania a ales sisteme de depozitare în consolă, care au permis accesul și extragerea facilă a produselor. 

Rezultatul

„Kasten a furnizat sisteme de depozitare a paleților și sisteme de depozitare în consolă încă de la începuturile companiei K-rauta. Magazinul a fost extins și renovat în mai multe rânduri, iar acum oferă un mediu luminos, spațios și aerisit, în care clientul poate face alegerile potrivite.”

Despre K-rauta.

K-rauta AB deține și operează magazine prin care vinde produse pentru construcții, renovări, decorațiuni interioare, curte și grădină. Compania a fost fondată în 1995.

K-rauta Finlanda este deținută de Kesko and K-retailers care formează K-Group, a cărei cifră de afaceri a însumat în 2015 11 miliarde de euro (TVA 0%). K-Group este al treilea cel mai mare lanț de magazine de desfacere cu amănuntul din Europa și are aproximativ 45.000 de angajați. 

www.k-rauta.fi/rautakauppa