Skip to main content

Kasten permite atingerea unei eficiențe de prim rang pentru depozitul Hartwall

Studiu de caz

Client: Hartwall
Locația: Finlanda
Produsele/serviciile utilizate: Rafturi înalte, rafturi Primul intrat, Primul ieșit (FIFO) pentru paleți
speciali din plastic

Nevoile companiei

Hartwall este un distribuitor de băuturi din Finlanda. Pentru a face față cererilor în creștere pentru produsele sale, această companie a trebuit să reamenajeze depozitul propriu din Lahti.

Containerele pentru băuturi au forme și dimensiuni diferite, la fel și cutiile și paleții prezenți în depozit în orice moment. Pentru a face față dimensiunilor, formelor și greutății diferite a produselor, a fost necesară implementarea unei soluții flexibile. 

Hartwall, Finland

Hartwall avea nevoie de o soluție care să funcționeze atât pe verticală cât și pe orizontală, deoarece în depozit paleții pot fi depozitați sub formă de stive care fie compuse din până la 30 de paleți. Gestionarea unei astfel de palete complexe de produse a necesitat un sistem inteligent pentru elementele automate.

Soluția Kasten

Parteneriatul cu Dexion a oferit Hartwall o soluție care i-a permis să depoziteze paleții la înălțimea dorită, iar sistemul de rafturi care folosește sistemul Primul intrat, Primul ieșit (FIFO) a asigura livrarea produselor cu termen de valabilitate mic în ordinea corectă, prin aceasta eliminând pierderile.

Procesele logistice interne ale Hartwall sunt în mare măsură automatizate, flexibile și eficiente din punctul de vedere al costurilor. Paleții cu bere sunt depozitați în rafturile înalte și sunt manipulați prin intermediul unui sistem automat de macarale de depozitare și a unor transportoare DSP. Toate acestea prin intermediul unui program automat controlat de calculator care gestionează operațiunile logistice, respectiv sistemul.

Rafturile înclinate cu role pentru cutii sunt utilizate în zona de sortare a depozitului, acolo unde băuturile alcoolice sunt sortate pentru a fi livrate către clienți. Polițele sunt prevăzute cu șine cu role, astfel că cutiile de diferite dimensiuni pot fi manevrate cu ușurință.

Depozitarea produselor semi-fabricate, cum ar fi dopurile sticlelor, se face pe paleți speciali din plastic în rafturile din zonele adiacente liniilor de producție a băuturilor.

Beneficiile oferite de soluția Dexion:

  • O soluție care oferă posibilitatea manipulării fără efort a produselor cu înălțime, formă și greutate diferite.
  • Atingerea capacității maxime de depozitare în interiorul clădirii, prin intermediul utilizării complete a înălțimii depozitului.
  • Rafturile FIFO au asigurat utilizarea produselor în ordinea corectă, eliminând pierderile.
  • Execuția comenzii pentru toate liniile de produse garantată din punctul de vedere al rapidității, eficienței și exactității.
  • Nici o întrerupere a volumelor ridicate de produse livrate în timpul execuției operațiilor de extindere în aceeași locație.
  • Menținerea unui lanț logistic de aprovizionare de încredere.

Parteneriatul cu Dexion a asigurat creșterea eficienței depozitului Hartwall, permițând utilizarea integrale a înălțimii din interior și asigurând funcționarea fără întreruperi a procesului automat de sortare a comenzilor.

hartwall sk

Rezultatul

„Prin parteneriatul cu Dexion, Hartwall s-a asigurat că depozitul propriu, cel mai mare de acest tip din Finlanda, funcționează cu eficiență maximă.”

Despre Hartwall

Hartwall este un producător de băuturi care produce atât băuturi răcoritoare cât și bere și cidru, băuturi care sunt distribuite pe tot teritoriul Finlandei. Depozitul din Lahti al companiei este cel mai mare de acest fel din Finlanda.

www.hartwall.fi