Skip to main content

Un nou centru de distribuție european important pentru Harting Technology Group

Harting Technology Group, Germania

Client: Harting Technology Group
Locație: Harting Group: Espelkamp, Germania
Produse/servicii utilizate: 2 sisteme tip miniload pentru cutii,manipulare automată cu braț macara, 1 sistem de rafturi pentru paleți cu manipulare automată cu macara, 2 sisteme de stivuire automată cu macara și sisteme conveyor

Harting Technology GroupHarting Technology Group, cu sediul în Germania, este unul dintre cei mai importanți producători mondiali de tehnologie de conectare industriala.

Nevoia de afaceri

Grupul avea nevoie să creeze un centru european de distribuție (EDC) nou, modern și de înaltă tehnologie la sediul său din Espelkamp pentru a răspunde cererii tot mai mari a clienților și pentru a-și îndeplini obiectivele de a ajunge pe noi piețe și de a atinge o cifră de afaceri de un miliard de euro.

Soluția

Am fost contractați pentru a furniza soluțiile noastre tehnice de ultimă generație pentru depozite, pentru a crea o zonă de preluare a comenzilor (6.500 m2) și de depozitare (4.500 m2) extrem de automatizată, care să poată fi controlată în mod optim și utilizată în mod eficient.

Harting Technology Group

 

Harting Technology Group folosea deja tehnologia proprie la intrarea în sediul companiei, unde vehiculele care se apropie sunt identificate printr-un sistem electronic, iar bariera se deschide automat pentru toate vehiculele înregistrate.

Am instalat sisteme de rafturi cu înălțimea de 20 de metri, cu o capacitate de 6.900 de paleți cu greutate de 574 kg per palet și 115.000 de poziții de depozitare pentru cutii de 35 kg, spații pentru articole cu mișcare rapidă și cu volum mare. Distribuția greutății în sisteme are loc în mod automat. Au fost instalate un număr impresionant de 100 km de cabluri IT și 40 km de linii de sprinklere. Cu ajutorul unui sistem conveyor cu o lungime de 1 km, pot fi depozitate și recuperate 2.000 de cutii pe oră.

Tehnologia RFID (identificare prin radiofrecvență) asigură încărcarea corectă a paleților. Un sistem de transport fără șofer preia mișcarea mărfurilor între depozite, utilizând o tehnologie de optimizare a traseului, găsind astfel în mod independent cel mai scurt traseu. Logistica extrem de flexibilă a EDC permite, de asemenea, o reacție rapidă la orice schimbare.

Aproximativ 140 de angajați lucrează în centrul logistic într-un sistem cu trei schimburi. Designul ergonomic al locurilor de muncă - paleții pot fi ridicați aproape un metru în timpul pregătirii comenzilor - îi împiedică pe angajați să se aplece constant și să sufere potențiale leziuni ale spatelui.

Energia electrică pentru tehnologia din cadrul EDC este furnizată de un sistem fotovoltaic instalat pe acoperiș. Necesarul de energie pentru frig și căldură este acoperit de biometan din producția proprie a EDC, iar un sistem geotermic acoperă și minimizează emisiile de CO2.

Harting Technology GroupPe scurt, am instalat:

 • 2 sisteme miniload, manipulare automată cu brat macara
 • 1 sistem de rafturi pentru paleți cu manipulare automată cu macara
 • 2 sisteme de stivuire cu manipulare automată
 • tehnologie conveyoare

Am încheiat parteneriate cu:

 • Aberle Automation GmbH & Co. KG, Leingarten – în present KÖRBER
 • TGW
 • Dambach
 • Dexion Lampe Lagertechnik – Gonvarri Material Handling
 • Knapp, Schwingshandel, Beumer


Performanța EDC prezentată în detaliu:

 • Zona de colectare – 6.500 m2
  • AGV se ocupă de circulația optimizată a mărfurilor între depozite
  • Încărcarea paleților cu ajutorul tehnologiei RFID
  • Performanță de colectare: 20.00 linii de comandă / zi = max. 10.000 colete / zi
 • Zona de depozitare – 4.500 m2
  • Sistem miniload: 115.000 de locații de depozitare pentru cutii de 35 kg
   • Distribuție automată a greutății
   • Depozitarea a peste 25.000 de articole finite
   • 26.000 de procese de depozitare / colectare pe zi
  • Tehnologie de transport: 2.000 de containere pe oră
  • Sistem de rafturi: 6.900 de locuri pentru paleți de 574 kg
   • Paleți manipulați cu cărucioare de distribuție transversală și macarale

Rezultatul

Harting Technology Group


Harting Technology Group. Centrul de distribuție de 11.000 m2 rezultat este un model impresionant de depozitare de înaltă tehnologie și eficiență operațională. Este, de asemenea, o vitrină pentru propria tehnologie Harting.

Eficiența noului Centru European de Distribuție (EDC) al Harting Technology Group este remarcabilă. Tehnologia de ultimă generație în materie de depozitare și de pregătire a comenzilor asigură cel mai înalt grad de eficiență și de performanță, fiind un ecou pentru tot ceea ce înseamnă Harting: Pushing Performance. Tehnologia proprie este integrată peste tot în clădire și în interior.

Aproximativ 20.000 de articole comandate de clienți pot fi preluate și ambalate individual în fiecare zi. Cu până la 110 camioane și camionete, aproximativ 10.000 de colete vor părăsi EDC în ziua în care este plasată comanda, destinate clienților din întreaga lume.

Cu soluțiile sale inovatoare de intra logistică, Centrul European de Distribuție este, de asemenea, un proiect emblematic pentru expertiza tehnologică a companiei. „Produsele noastre se regăsesc peste tot în această clădire, în tehnologia, în sistemul și în mecanismele sale interne”, a comentat Philip Harting, directorul general al Harting.

Harting Technology GroupDespre

Harting Technology Group este o afacere de familie, fondată în Germania în 1945, care inițial producea dispozitive de uz zilnic. Cu toate acestea, fondatorul a recunoscut curând nevoia de produse tehnice a industriei germane în curs de dezvoltare.

A fost dezvoltat conectorul Han, care a devenit ulterior un standard recunoscut la nivel mondial. De-a lungul anilor, compania a devenit unul dintre principalii furnizori mondiali de tehnologie de conectare industrială pentru trei domenii cheie: date, semnale și energie. În prezent, Harting cuprinde 14 unități de producție și 44 de companii de vânzări în întreaga lume.