Skip to main content

Kasten ușurează sarcinile pentru Hansaprint  

Studiu de caz

Client: Hansaprint
Locația: Turenki/Finlanda
Produsele/serviciile utilizate: Rafturi cu role pentru depozitarea paleților Rafturi cu cărucioare Rafturi standard pentru depozitarea paleților

Nevoile companieihansaprint fi

Hansaprint este cea mai mare tipografie pentru reviste din Finlanda, utilizând peste 75.000 de tone de hârtie pe an. Hârtia este livrată sub forme de role de mari dimensiuni, iar aceste dimensiuni face ca rolele să fie depozitate pe podea până în momentul în care sunt utilizate.

Următorul pas implică mutarea rolelor pe paleți, de unde sunt transformate în foi pentru a fi tipărite, care sunt depozitate într-o stație intermediară utilizând sistemul Ultimul intrat, Primul ieșit (LIFO) - rafturile sunt plasate în imediata apropiere a liniilor de producție. Înainte de a fi trimise către numeroșii clienți naționali și internaționali, produsele finite sunt ambalate și depozitate în rafturi cu role pentru depozitarea paleților, conform sistemului Primul intrat, Primul ieșit (FIFO).

Tipărirea, însă, este doar o parte a procesului. Echipa Hansaprint oferă servicii complete, de la design grafic și servicii de pre-tipărire, la servicii de depozitare și logistică.

Având posibilitatea de modelare la cald, respectiv de tipărire pe foi individuale, tehnici digitale avansate de tipărire și acțiuni complete de post-procesare, precum și servicii de livrare la domiciliu, fiecare activitate derulată se bazează în mare măsură pe tehnologie pentru gestionarea cerințelor complexe generate de volumele mari.

Mulțumită investițiilor făcute în capacitățile moderne de producție, Hansaprint este lider în domeniu, în țările nordice. Investiția a vizat fluxul intern de materiale, care a fost automatizat prin intermediul roboților și a vehiculelor AGV.

Standardele înalte ale acestei companii și reputația dobândită pentru calitate și serviciile oferite clienților au impus căutarea unei soluții care să poată fi integrată fără ca un tot unitar cu activitățile curente.     

hansaprint fi

Soluția Kasten

Echipa Kasten a început lucrările prin examinarea cerințelor pentru fiecare dintre cele trei etape:

1. transformarea rolelor de hârtie în foi gata pentru a fi tipărite

2. transformarea foilor tipărite în produse finite

3. depozitarea produselor finite înainte de livrare.

Analiza s-a dovedit a fi de neprețuit prin faptul că a ajutat echipa să creeze soluții care să eficientizeze la maxim fluxul productiv și să utilizeze spațiul în mod optim. Hansaprint a fost de acord cu sugestia echipei pentru depozitarea dinamică (LIFO și FIFO).

  • Depozitul este descentralizat conform cerințelor fluxului de producție astfel încât să se economisească cât mai mult spațiu.
  • Pentru a obține capacitatea maximă din punct de vedere logistic, atât rafturile pentru foi cât și cele pentru produse finite sunt situate în apropierea liniilor de producție.
  • Depozitul intermediar se află în zona rafturilor LIFO, în imediata apropiere a procesului de producție.  Stivuitoarele automate încarcă și ridică paleții necesari în procesul de tipărire.
  • Rafturile FIFO sunt utilizate pentru depozitarea bunurilor finite.  Stivuitoarele automate încarcă paleții cu produse finite în rafturile FIFO în timp ce descărcarea se face la capătul opus al rafturilor cu role pentru paleți, direct în zona de distribuție.

Rezultatulhansaprint fi

„Deoarece întreg procesul este automatizat, traficul între două seturi de rafturi este continuu, ceea ce a impus ca toate echipamentele și rafturile să funcționeze excepțional de bine. Rafturile dinamice pentru palete și stivuitoarele automate sunt părți esențiale ale strategiei logistice într-o tipografie.”

Despre Hansaprint

Hansaprint Oy este parte a TS Group. Sediul central și unitățile principale de producție ale Hansaprint Oy se găsesc în Turku, Finlanda. Compania are activități și în Vantaa, Finlanda și Malmö, Suedia. Lista cu companiile/partenerii afiliați Hansaprint include furnizorul de imprimante pe foi individuale, Newprint, furnizorul de echipamente de formare Polytypos și biroul media Nitro.

În 2016 Hansaprint a fost desemnată tipografia digitală pentru Financial Times și International New York Times, două dintre cele mai prestigioase ziare la nivel mondial.