Skip to main content

Constructor implementează o soluție de mare viteză pentru GC Rieber Salt

Studiu de caz

Client: GC Rieber Salt
Locația: Norvegia
Produsele/serviciile utilizate: Sisteme de rafturi pentru paleți cu cărucioare automate

Nevoile companiei

GC Rieber Salt este unul dintre cei mai importanți furnizori de sare și produse înrudite din regiunea nordică a Europei. Produsele aceste companii sunt utilizate pe scară largă pentru întreținerea drumurilor, în agricultură, procesarea produselor piscicole și în industriile alimentară și petrolieră. 

Rieber Salt, Norway

Compania oferă produse logistice din localitatea Fredericia, Danemarca în sud și de-a lungul coastei norvegiene până în localitatea Hammerfest în nord. Prin intermediul partenerilor internaționali, compania dispune de legături logistice din cea mai mare parte a Europei prin compania Mariager în Danemarca și cu un terminal în Norvegia.

Majoritatea bunurilor distribuite de companie sunt transportate pe mare, aceasta livrând anual între 600.000 și 700.000 de tone de bunuri, în aproximativ 250 de expediții. Terminalele acestei companii oferă facilități de descărcare, manevrare și transport ulterior către alte locații din Norvegia. 

GC Rieber a dorit să își mărească capacitățile de depozitare, și în același timp, să mărească viteza de selecție, respectiv să obțină o privire de ansamblu mai clară asupra tuturor produselor. 

Soluția Constructor

GC Rieber alt avea o cerință foarte clară:  un sistem sigur, compact și de mare viteză într-un depozit fără sisteme de încălzire aflat în imediata apropiere a mării. Produsele saline trebuiau să fie depozitate în condiții perfecte. Cu toate acestea, acest lucru reprezenta un mediu de lucru solicitant pentru operatori.

Soluția oferită de Constructor include o suprafață tratată prin zincare la cald a rafturilor și un sistem personalizat de cărucioare automatizate pentru paleți care poate funcționa într-un mediu rece sau normal. Cărucioarele permit transportul atât a paleților din plastic, cât și a celor din lemn, fiecare cu dimensiuni diferite.

 Rezultatul

„Depozitarea sacilor de sare în apropierea oceanului a fost o provocare, dar sistemul de depozitare a paleților cu cărucioare automate și soluția Primul intrat, Primul ieșit (FIFO) a depășit toate problemele.

Rieber Salt, NorwayPrin instalarea a 23 de culoare cu 13 locații pentru paleți pe fiecare culoar, pe o înălțime de patru nivele și două cărucioare pentru operare, compania a obținut viteza dorită de deplasare a paleților în interiorul depozitului, precum și o privire de ansamblu mai clară asupra produselor.” 

Despre GC Rieber 

GC Rieber Salt oferă o gamă variată de săruri și minerale adaptate specificului diferitelor piețe pe care această companie este prezentă.  Cu o varietate de depozite și terminale răspândite în Norvegia și Danemarca, această companie poate realiza livrarea rapidă a unei sări de cea mai bună calitate, la prețuri competitive, ceea ce a reprezentat caracteristica distinctivă a companiei încă din 1900.

GC Rieber Salt este parte a GC Rieber Group.