Skip to main content

Constructor oferă o soluție avantajoasă de ambele părți pentru DF Århus

Danske Fragtmænd, Danemarca

Studiu de caz

Client: Danske Fragtmænd (DF)
Locația: Århus/ Danemarca
Produsele/serviciile utilizate: Rafturi standard pentru depozitarea paleților. Sisteme de separare. Birouri mobile

Danske DKNevoile companiei

Danske Fragtmænd (DF) este o companie care oferă o rețea națională de curierat rapid, care livrează colete și bunuri a doua zi. 

De asemenea, oferă posibilități de depozitare temporară a bunurilor altor companii.

Centrul logistic al aceste companii este plasat la periferia orașului Århus, al doilea oraș ca mărime din Danemarca. În respectiva locație se găsește un complex dedicat care este alcătuit din șapte clădiri, trei dintre acestea aflându-se în proprietatea DF.

În total, această companie deține 106.000 metri pătrați de spații de depozitare, terminale, administrație, respectiv spații dedicate bunurilor agabaritice.

În fiecare dintre depozitele deținute se regăsesc mărfuri diferite, astfel încât compania avea nevoie de un sistem care să poată fi folosit pentru toate aceste tipuri de articole.  De asemenea, compania avea nevoie de instalarea unui sistem de birouri mobile care să permită operarea facilă a capacităților depozitului.

Pentru realizarea tuturor acestea, DF a selectat compania Constructor Danemarca. 

Soluția Constructor

Datorită faptului că în portofoliul standard al companiei Constructor se regăseau atât sistemul de rafturi pentru paleți cât și sistemul de birouri mobile, compania a putut începe lucrările imediat. 

Danske DKDepozitare pe rafturi a paleților: Astfel, în locație a fost instalat sistemul P90 de rafturi pentru depozitarea paleților, cu o înălțime de 7,5 m și cu o capacitate totală de aproape 11.000 de locații de depozitare a paleților. Soluția permite extinderea sistemului prin adăugarea unui nivel suplimentar de susține, fapt care ar oferi spațiu de depozitare pentru încă 2.500 de paleți, dacă acest lucru se va dovedi necesar în viitor. În acel moment, sistemul va avea o sarcină utilă de 125.000 de tone. 

Birouri: Construct a furnizat un număr total de 14 birouri mobile.  Acestea au fost livrate la depozit ca un sistem gata pentru a fi instalat imediat, fără a mai fi necesară vreo configurare. Acestea pot fi construite independent, sau în combinații de două sau trei birouri, respectiv pot fi instalate suspendate de plafon sau integrate cu o structură cu un planșeu aflat la înălțime. 

Rezultatul

„Combinația de rafturi de depozitare a paleților și spațiul de birouri este o soluție câștigătoare pentru ambele părți. Rafturile de depozitare a paleților asigură o capacitate mare de depozitare, iar spațiile pentru birouri asigură un mediu de lucru sigur și fără zgomot.”

Despre DF.

Danske Fragtmænd este o companie alcătuită din trei entități legale separate; Fragtmænd Holding A/S, Danske Fragtmænd a.m.b.a. și 60 de companii de transport independente. Împreună, acestea o rețea națională de curierat, care gestionează deplasarea a peste 1.600 de vehicule zilnic.