Skip to main content

Dexion este furnizorul Cordes & Graefe

Studiu de caz

Client: Cordes & Graefe
Locația: Dütestraße /Germany
Produsele/serviciile utilizate: Rafturi de depozitare a paleților P90, Sistem de rafturi MOVO, Sistem de rafturi HI280 pe mai multe rânduri, Mezanin, Raft special pentru tamburi de cablu

Nevoile companiei

Cordes & Graefe (C&G) este un vânzător en-gros și un furnizor de tehnologie pentru construcții care efectuează livrări la timp către șantiere de pe întreg teritoriul Germaniei. Această companie oferă un serviciu de livrări de două ori pe zi și dispune de 65 de camioane pentru transportul zilnic al bunurilor.

În plus față de acestea, compania oferă și posibilitatea de a comanda 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână prin intermediul GC ONLINEPLUS Service Shop, respectiv posibilitatea de a ridica bunurile comandate oricând prin intermediul magazinelor ABEX proprii. 

Cordes & Graefe, Germany

C&G, care apreciază în mod deosebit standardele înalte pentru serviciile oferite clienților avea nevoie de un depozit care le-ar fi permis să continue livrarea bunurilor, respectiv le-ar fi oferit flexibilitatea pe care se bazează clienții.

Principiile călăuzitoare ale C&G sunt acelea de a rămâne în permanență cât mai aproape de client, de a fi eficienți, competenți și de încredere. Asigurarea serviciilor 24 de ore pe zi 365 de zile pe an asigură posibilitatea de a reacționa în cel mai scurt timp posibil.  

Deoarece Dexion are un model de afaceri similar, atunci când este vorba de preocuparea față de client, această companie a reprezentat alegerea logică a C&G.

Soluția Dexion

Echipa Dexion a început prin a găsi cea mai bună modalitate de a depozita fiecare dintre cele 40.000 de articole din stocurile C&G. Deoarece produsele sunt diferite ca și dimensiuni, de la articole de mici dimensiuni, până la bunuri plasate pe paleți și sisteme complete de instalații, răspunsul a fost acela de a oferi soluții multiple care combinate funcționează ca o singură soluție unitară.  

cordes & graefe

  • Pentru zona de manipulare a produselor de mici dimensiuni au fost instalate 5.700 de rafturi HI280 pe mai multe rânduri, care acoperă o suprafața impresionantă de 720 m2.
  • Pe lângă prima podea suspendată a fost construită o a doua podea suspendată , care a fost concepută doar pentru recepția mărfii și are o suprafață de 221 m2.
  • Cu ajutorul sistemului de depozitare P90 au fost create aproape 28.000 de locații de depozitare a paleților, ceea ce a oferit soluția ideală pentru vastul portofoliu de produse depozitate.
  • A fost instalat un raft special pentru tamburi de cablu, cu o capacitate de 499 de tamburi.
  • Pentru bunurile cu lungime mare, au fost instalate două blocuri de sisteme de rafturi MOVO, inclusiv 26 de cărucioare.

Rezultatul

cordes & graefe, germany

Impresionantul depozit de 26.000 m2 are acum o soluție de depozitare personalizată, care poate fi utilizată și în viitor, care economisește spațiul, creează locații accesibile pentru toate cele 40.000 de articole depozitate, asigură un proces rapid și fără întreruperi de sortare a comenzilor, și care poate fi extins în viitor.

 „Această soluție multiplă de depozitare pe care a oferit-o Dexion ne permite acum să încărcăm până la 65 de camioane în fiecare zi, făcând astfel livrări la timp către șantierele de construcții de pe întreg teritoriul Germaniei. Dexion ne-a oferit capacitatea de a oferi serviciul de ridicare a mărfii direct de către client prin intermediul magazinelor ABEX, ceea ce este un aspect foarte important pentru noi și s-a dovedit a fi un succes.” - Jürgen Gill Manager Depozit C&G. 

Despre C&G

Cordes & Graefe Osnabrück KG este parte a grupului GC-Group, care este o afacere de familie în domeniul vânzărilor en-gros și furnizării de tehnologie pentru construcții.. Timp de mai mult de 35 de ani, Cordes & Graefe Osnabrück KG a oferit în partea de nord a Germaniei servicii de vânzări en-gros a materialelor de construcții, specializându-se în sfera instalațiilor de încălzire, electrice, de ventilație de aer condiționat, tehnologia construcției acoperișurilor, precum și în domeniul instalațiilor sanitare.

Gama de produse conține mai mult de 2 milioane de articole diferite, care sunt procurate de la cei mai renumiți producători la nivel mondial.