Skip to main content

Constructor organizează totul pentru Claus Sørensen într-unul dintre cele mai mari porturi din Danemarca.

Studiu de caz

Client: Claus Sørensen
Locația: Hirtshals/Danemarca
Produsele/serviciile utilizate: Sisteme mobile de rafturi pentru depozitarea paleților

claus sorensen dkNevoile companiei

Claus Sørensen este cel mai mare grup din Danemarca în ceea ce privește depozitarea la rece și unitățile de congelare. Înființată în 1926, compania s-a poziționat în locații geografice strategice pe întreg teritoriul țării, inclusiv în portul Hirtshals situat în partea nordică a Iutlandei, pe coasta nord-vestică.

Succesul companiei a însemnat că aceasta a depășit capacitatea de depozitare. În permanență compania s-a aflat în căutarea de spații de depozitare suplimentare în oraș, lucru care s-a dovedit a fi atât costisitor, cât și un inconvenient. 

Portul Hirtshals este foarte dinamic, iar activitățile comerciale reprezintă inima sa. Pentru a face față cererii, acesta a trecut printr-o perioadă de dezvoltare și a reușit să rezerve o suprafața suplimentară de teren de 250.000 m².

Acest nou spațiu a oferit companiei Claus Sørensen posibilitatea de a inaugura o nouă unitate de depozitare. 

claus sorensen dk

Soluția Constructor

Echipa Constructor a colaborat cu Claus Sørensen pentru a înțelege nevoile specifice ale activităților derulate. Într-un mediu cu temperatură controlată, așa cum este acesta, soluția logică a fost sistemul de rafturi mobile de depozitare a paleților (MOVO).

MOVO este un sistem controlat electronic care se deplasează pe niște șine încastrate în podea și care are o sarcină portantă de până la 24 de tone cu înălțimi de depozitare de până la 12 metri. Acest sistem este ideal pentru a fi utilizat în camere de depozitare frigorifice, deoarece este garantat pentru funcționare până la temperaturi de -30°C.

Pentru a ajunge la capacitatea dorită de Claus Sørensen, Constructor a instalat patru sisteme separate, care înglobează 936 m de șine încastrate în podea, conține 430 de tone de echipamente MOVO, respectiv dispune de un număr impresionant de 12.400 de locații pentru paleți.

Fiecare bloc de rafturi este deservit de 2 sau de 3 stivuitoare. Proiectul a fost realizat în strânsă colaborare cu Ajcon, un contractor de top în domeniul construcțiilor pentru industria alimentară, de transport și de livrări de produse alimentare.

claus sorensen dk

Rezultatul

„Noua locație mărește capacitățile de congelare cu mai mult de 40%, iar în acest moment avem mai mult de 28.300 de locații pentru paleți în portul Hritshals. Concomitent, am mărit capacitatea de depozitare la rece la 2.000 de locații pentru paleți, ceea ce este mai mult decât dublu față de capacitățile anterioare, și ne oferă posibilitatea de a mări în viitor capacitățile de depozitare. 

Am planificat extinderea depozitului nostru din portul Hirtshals de ceva timp, iar odată cu extinderea portului, am obținut finanțele necesare pentru implementarea acestui proiect. Mulțumită noului depozit, în acest moment dispunem de capacitățile de depozitare de care avem nevoie.”

- Managerului depozitului frigorific, Morten Jensen.

claus sorensen dk

Despre Claus Sørensen A / S

Unitatea din portul Hirtshals este Centrul pentru produse piscicole, nava amiral a companiei Claus Sørensen.  Compania are depozite frigorifice cu o capacitate de 5,000m3 și unități de congelare cu o capacitate de 106,460m3, precum și posibilitatea de a congela alimente ambalate și pește proaspăt.

Pe lângă serviciile de congelare și de depozitare a unei game largi de produse alimentare, compania oferă o serie de alte servicii, incluzând ambalare, care este certificată conform standardului BRC (British Retail Consortium): un set standard de reguli pentru manipularea alimentelor, valabil în mai multe țări.