Skip to main content

Dexion ajută Boots să beneficieze de avantajele unui depozit la cheie 

Boots Group, Marea Britanie

Studiu de caz

Client: Boots Group
Locația: Marea Britanie
Produsele/serviciile utilizate: Sistem de rafturi pentru depozitarea paleților, sistem de rafturi cu cărucior.

boots ukNevoile companiei

În urma unei analizei bilanțului, Boots luat decizia strategică de a-și consolidat rețeaua de alimentare a magazinelor, automatizând în același timp depozitul central.

O parte majoră a acestui proiect ambițios conceput de Boots a fost identificarea unei metode de a avea o activitate rapidă de sortare pentru cele mai bine vândute 100 de produse; convertind o zonă de 5.000 de metri pătrați dintr-unul dintre depozitele existente într-o zonă în care să se gestioneze produsele cu cel mai mare volum de vânzări.

Soluția Dexion

Dexion a creat o soluție care să permită depozitului să utilizeze la maxim spațiul disponibil în clădirea existentă. Această soluție a fost compusă dintr-un jgheab de sortare plasat sub un sistem de rafturi cu cărucior, pe un singur nivel, cu culoare active pentru paleți care să alimenteze jgheabul.

Noua locație este funcțională șase zile pe săptămână, în această zonă gestionându-se o mare varietate de bunuri, de la scutece până la cartofi prăjiți și băuturi răcoritoare. Bunurile sunt puse în containere pe role (Roco), în fiecare zi fiind utilizate aproximativ 2000 de astfel de containere. Soluția a fost concepută pentru a gestiona cu cât mai puțin efort produsele cu greutăți diferite.

Fiind selectată de către Boots în urma unei licitații strânse, compania Dexion a respectat întocmai prevederile caietului de sarcini prin conceperea soluției care permite cea mai rapidă selecție pentru cele mai bine vândute 100 de articole.

Beneficiile oferite de soluția Dexion:

  • Execuția comenzii pentru toate liniile de produse garantată din punctul de vedere al rapidității, eficienței și exactității.
  • Automatizarea selecției celor mai bine vândute 100 de produse, prin prisma volumului, pentru lanțul de magazine de pe teritoriul Marii Britanii.
  • Obținerea capacității maxime de selecție în interiorul clădirii.
  • Menținerea și extinderea poziției firmei, aceea de lanț logistic de distribuție de încredere.
  • Parteneriatul cu Constructor a asigurat implementarea unei soluții eficiente, care a îndeplinit toate așteptările definite de către client.

boots ukAlegerea companiei Boots, parteneriatul cu Dexion pentru acest proiect ambițios a fost un real succes și a avut drept rezultat gestionarea într-un mod cât mai eficient a selecției zilnice a produselor pentru lanțul de magazine de pe întreg teritoriul Marii Britanii.

Soluția la cheie furnizată a garantat faptul că Boots este o companie pregătită pentru a face față cererilor de piață în următoarele decenii.

Rezultatul

„Boots a ales Dexion pentru prețurile competitive, design și capacitatea de a ne oferi o soluție completă la cheie. Dexion avea cunoștințe foarte bune referitoare la cerințe și ne-a susținut pe parcursul întregului proiect.- Dominic Reilly, Manager de proiect, Boots Group

Despre Boots

Boots este cel mai mare vânzător din Marea Britanie de produse farmaceutice pentru menținerea sănătății și înfrumusețare. Această companie are peste 2.500 de magazine în Marea Britanie, acestea având diferite dimensiuni, de la farmacii pentru comunitatea locală, până la magazine de mari dimensiuni pentru produse de menținerea sănătății și de înfrumusețare.

 www.boots-uk.com