Skip to main content

Constructor ajută Biltema să clarifice problema pieselor de schimb

Studiu de caz

Client: Biltema
Locația: Suedia
Produsele/serviciile utilizate: P90 Silverline. Accesorii P90.

 

Nevoile companiei

Biltema-Sweden-Case-Study-1

Biltema este o companie bine-cunoscută pentru activitatea de furnizare a pieselor de schimb. Inițial, compania și-a început activitatea ca fiind o sursă de încredere pentru piese de schimb pentru autoturisme, de bună calitate la un preț corect, ulterior dezvoltându-și activitatea incluzând în portofoliu unelte și accesorii pentru toate tipurile de situații, de la șuruburi la truse de scule, de la vopsele la carcase de telefon, și orice altceva.     

În prezent, oferă peste 19.000 de produse, toate acestea trebuind să fie depozitate în așa manieră încât să fie în permanență disponibile pentru a fi distribuite la miile de clienți din Scandinavia și nu numai.

Biltema este foarte mândră de reputația pe care a dobândit-o pentru calitatea produselor pe care le vinde. Această companie derulează un program intensiv de testare, analiză și verificare a produselor, înainte de punerea pe piață, și pe toată perioada cât aceste sunt în vânzare. 

Fiecare produs din depozit trebuie să aibă un număr cât mai mic de rebuturi, și să fie potrivit scopului. Standardele înalte de calitate se aplică tuturor furnizorilor, inclusiv companiei pe care au selecționat-o pentru a echipa noul lor depozit central, Constructor.

Soluția Constructor

Bitlema Case Study - Pallet Racking 02

Odată trecut testul de calitate, Constructor a fost compania desemnată de către Biltema pentru a implementa soluția de depozitare în noul centru de distribuție în care a investit Biltema. Echipa Constructor a început imediat activitatea, analizând modul în care pot optimiza capacitatea de depozitare.

Spațiul pe care echipa a trebuit să-l optimizeze se întindea pe 50.000 metri pătrați - dimensiunea a aproape șase terenuri de fotbal, probabil cel mai mare din zonă. Chiar și așa, având în vedere numărul mare de produse, acest spațiu trebuia configurat cu atenție, pentru a avea eficiență maximă.

Prima cerință a fost crearea unui planșeu din beton armat, care să suporte utilizarea celor 60 de stivuitoare, care circulă zilnic pe căile de acces pentru stivuitoare, în lungime totală de 8 km. Odată rezolvată această problemă, echipa a instalat sisteme de depozitare însumând 116.000 locații pentru paleți, cu o înălțime de 10,5 m. 

Echipa a recomandat un sistem complet nou utilizând gama Constructor P90 Silverline, care, împreună cu suporții de blocare a paleților, cu diferitele tipuri de sisteme de protecție a rafturilor, cu barele de susținere pentru paleți, cu elementele verticale de blocare și plasele de siguranță, au oferit celor de la Biltema exact ceea ce aceștia își doreau.  

Rezultatul

Bitlema Case Study - Pallet Racking 03

„Capacitatea depozitului este impresionantă. Alegerea locației, atât de aproape de portul pentru containere din Halmstad, înseamnă că poate deservi întreaga piață din Scandinavia, ceea ce înseamnă aproximativ 10.000 de containere pe an, care sosesc în port.”

Despre Biltema

Biltema este un lanț suedez de magazine de vânzare cu amănuntul, specializat în unelte, consumabile pentru autoturisme și produse pentru timp liber. Fondat în 1963 în Linköping, Biltema are în acest moment peste 120 de magazine în Suedia, Finlanda, Norvegia și Danemarca.