Skip to main content

Programul inteligent de modelare pregătește Basan pentru creștere în viitor

Studiu de caz
Client: Basan
Locația: Germania
Produsele/serviciile utilizate: Sistem de informații pentru depozite de la Constructor (Constructor Warehouse Intelligence System - C-WIS)

Nevoile companiei

Basan și-a desfășurat anterior activitățile într-un depozit închiriat într-o altă locație față de sediu, ceea ce s-a dovedit a fi o configurație nu tocmai optimă pentru companie. Drumurile între cele două locații erau costisitoare și consumatoare de timp.

Basan a dezvoltat o strategie care le-ar fi permis să economisească timp și bani prin aducerea celor două locații împreună, respectiv prin construirea unui depozit în apropierea birourilor. Această soluție era vitală pentru controlarea costurilor comerciale și pentru pregătirea companiei pentru o creștere în viitor.

Soluția Constructor

Parteneriatul cu Constructor a oferit companiei Basan accesul la Sistemul de informații pentru depozite de la Constructor (C-WIS). Acest lucru le-a permis să extragă datele despre producția curentă și să conceapă un model care să le ofere cea mai bună soluție pentru fluxul actual și cel previzionat.

C-WIS este o platformă software care poate fi integrată cu orice sistem de gestiune electronică a depozitelor și oferă o privire de ansamblu asupra capacității și a capitalului ce trebuie investit. Prin procesarea datelor de sistem, împreună cu date comerciale suplimentare, C-WIS efectuează calcule complexe referitoare la mărimea stocurilor și activitățile logistice din depozit, respectiv propune o serie de modificări specifice.

C-WIS este primul și singurul sistem informațional pentru depozite de pe piață, capabil să utilizeze aceste valori vitale pentru a categorisi articolele din stoc, și prin aceasta pentru a îmbunătăți eficiența. Îmbunătățirile sugerate pot fi foarte simple, cum ar fi modificarea locațiilor de depozitare, sau modificarea modului de efectuare a achizițiilor, operații care dacă sunt efectuate în mod corect pot aduce beneficii semnificative.

Beneficiile oferite de soluția Constructor:

  • A oferit un sistem avansat de analiză, care a modelat în mod inteligent cea mai bună soluție din punctul de vedere al fluxului existent și a celui previzionat.
  • În urma implementării a dus la reducerea cu peste 20% a cheltuielilor ocazionate de activitățile de depozitare.
  • Execuția comenzii pentru toate liniile de produse garantată din punctul de vedere al rapidității, eficienței și exactității.
  • Obținerea capacității maxime de depozitare în interiorul clădirii prin intermediul unor sisteme eficiente.
  • A oferit companiei baza unui lanț de distribuție de încredere.

Rezultatul

„Am obținut deja o reducere cu peste 20% a cheltuielilor generate de activitățile de depozitare. Depozitul nostru s-a dovedit a fi mai mult decât satisfăcător. Este perfect. Suntem foarte mulțumiți de rezultatele obținute cu ajutorul C-WIS, iar estimările au anticipat nevoile noastre.” - Morten Ravn, Manager depozit și de logistică, Basan

Despre Basan

Basan, parte a VWR, a furnizat produse pentru întreținere a încăperilor timp de mai bine de 30 de ani.

www.vwr.com/basan