Skip to main content

Constructor Suedia rezolvă o problema grea pentru Aritco Lift

Studiu de caz

Client: Aritco Lift AB
Locația: Suedia
Produsele/serviciile utilizate: Rafturi culisante

Nevoile companiei

Push Back, Artico Sweden

Având volumele de vânzări în plină creștere, medaliatul producător de lifturi Aritco trebuia să își mărească capacitățile de depozitare.

Una dintre probleme pe care o avea această companie a fost faptul ca articolele erau plasate direct pe podea, fiind depozitate în grămadă, cu acces și vizibilitate reduse. Din acest motiv, extragerea unor articole aflate mai în spate se făcea cu foarte mare dificultate.

Astfel, compania a apelat la Constructor Suedia, cerându-le acestora ajutorul în realizarea unei soluții perfecte de depozitare nu doar a lifturilor sale, fiecare cântărind 1,1 tone, cât și a cadrelor suplimentare, în greutate de 500 kg, respectiv a sistemului de ridicare, în greutate de 600 kg.

Soluția Constructor

Constructor a petrecut timp analizând împreună cu clientul cerințele specifice generate de astfel de articole atât de grele. În timpul vizitelor de analiza, au fost revizuite mai multe metode de depozitare, timp în care clientul a putut analiza modul în care diferite metode funcționează în mod curent.

Având un sistem de tip Primul intrat, Primul ieșit (FIFO), cu sateliți, Aritco a selectat sistemul de rafturi cu cărucioare, care le oferea avantaje suplimentare, cum ar fi eliminarea unei alei de acces a stivuitoarelor, precum și mai multe locuri de depozitare a paleților.

Depozitarea pe rafturi cu cărucioare este o soluție potrivită în special în cazul bunurilor voluminoase care pot fi depozitate pe paleți, conform principiului Primul intrat, Primul ieșit (FIFO).

În acest caz, profile cu canale speciale cu sisteme transportoare cu role, la o pantă de aproximativ 4% sunt integrate într-o variantă constructivă corespunzătoare gamei P90 de rafturi de depozitare. Unul după celălalt, în aceste canale pot fi împinse până la 10 paleți, iar odată ce este scos primul palet, ceilalți se deplasează în mod automat.  

Push Back, Artico Sweden

Constructor a creat o soluție personalizată pentru Aritco, astfel că, în acest moment lifturile complet asamblate sunt depozitate pe paleți special construiți cu dimensiunea de 1200 x 2400 mm.

Liftul este plasat cu atenție pe palet, astfel încât să nu se afle în afara paletului - prin aceasta evitându-se deteriorarea pieselor vopsite în timpul depozitării. Ulterior, paletul este plasat cu ajutorul motostivuitorului pe un sertar al raftului unde va fi depozitat.

Fiecare segment are o adâncime corespunzătoare pentru trei astfel de paleți, două plasate pe cărucioare care sunt împinse înspre zona de descărcare pe măsură ce sunt umplute, ultimul cărucior fiind plasat la nivelul traversei.

Soluția specială cu trei traverse și o traversă suplimentară pentru susținerea paleților de greutate mare face ca sarcina să fie distribuită în mod egal. Pe polițele superioare a fost montată o plasă de siguranță pentru a împiedica împingerea accidentală a paletului de pe raft. 

Rezultatul

Push Back, Artico Sweden„Suntem foarte mulțumiți de această soluție de depozitare a produselor noastre. Este potrivirea perfectă între nevoile și cerințele noastre, și am beneficiat de un sprijin și o asistență excelentă din partea Constructor. 
Un alt avantaj major îl reprezintă faptul că din punctul de vedere al capacității de stocare, avem disponibilități suficiente pentru anii următori. Fiind o companie cu o creștere rapidă, este foarte important ca în viitorul apropiat să nu fie nevoie să mărim din nou depozitul. În acest moment producem 2.750 de lifturi pe an, și avem o capacitate de depozitare de 4.000 de unități.” - Fredric Gülich Manager depozit.

Despre Aritco Lift AB

Aritco este un producător medaliat de lifturi tip platformă, respectiv lifturi rezidențiale. Cu aproximativ 90 de angajați și cu o cifră de afaceri de circa 300 milioane coroane suedeze, Aritco furnizează lifturi atât pentru proiecte publice cât și pentru proiecte private din întreaga lume. Prin intermediul unei rețele care conține mai mult de 140 de distribuitori, Aritco a instalat mai mult de 25.000 de lifturi în peste 40 de țări.