Skip to main content

Constructor ajută Outl1.se să facă față cererii

Studiu de caz

Client: Outl1.se /Arc E-commerce
Locația: Stockholm/Suedia
Produsele/serviciile utilizate: Sistem de rafturi pentru depozitarea paleților cu cărucior automat

Nevoile companiei

Shuttle system, Arc E-commerce

Creatorul magazinului electronic Outl1.se, Joacim Boivie a vândut timp de câțiva ani bunuri de import. Acesta are un simț deosebit de dezvoltat care îl face conștient asupra a ceea ce caută oamenii în prezent.

Outl1.se are ca obiect de activitate produsele sezoniere, astfel că vara puteți achiziționa trambuline pentru curte și biciclete; iarna puteți găsi pompe de căldură și pluguri de zăpadă. Profilul mereu variabil al stocurilor a însemnat că soluțiile de depozitare ale acestei companii trebuie să permită accesul cu ușurință la un volum mare de bunuri, respectiv să ofere un mediu sigur de depozitare a restului de produse sezoniere.

Cea mai mare problemă pentru companie a fost gestionarea echilibrului între un stoc prea mic, respectiv un stoc prea mare pentru fiecare produs în parte. Cele mai multe dintre articolele vândute de Outl1.se sunt importate din China.  Datorită perioadei mari de timp între o idee inițială respectiv lansarea unui produs în magazinul on-line, talentul fondatorului în a identifica produsele optime este critic.

Datorită faptului că este un magazin on-line, internetul este extrem de important pentru Outl1.se. Compania este adepta găsirii furnizorilor pentru toate produsele sale în acest mod, astfel că atunci când dorește să găsească un furnizor pentru nevoile de depozitare, s-au îndreptat în mod natural către internet și a descoperit compania Constructor Suedia. 

Soluția Constructor

Una dintre provocările de care Constructor a trebuit să țină cont a fost dimensiunea depozitului, deoarece în interiorul clădirii există coloane de mari dimensiuni.  În plus, profilul stocurilor conține bunuri mixte plasate pe paleți de diferite dimensiuni, cu consumuri diferite, în plus față de aceasta existând și necesitatea pentru depozitarea bunurilor pe podea. 

Shuttle system, Arc E-commerce

Soluția ideală pentru a satisface toate aceste elemente a fost un sistem de rafturi cu cărucioare automate. Această soluție a însemnat 4 secțiuni pe 3 niveluri și a asigurat 540 de locații de depozitare a paleților, toate putând fi accesate de cărucioarele automate. Utilizarea cărucioarelor automate a oferit o structură densă de depozitare cu beneficiul suplimentar al unei platforme automate de extragere și de plasare a paleților, ceea ce a dus la îmbunătățirea rapidității operațiilor.

Rezultatul

După ce a petrecut o bună perioadă de vreme aflând detalii despre modul în care se desfășoară activitățile, Constructor Suedia a oferit o soluție dinamică brandului Outl1.se. Aceasta este formată din:

  • Patru secțiuni, fiecare având o lungime de 15 paleți
  • Înălțimea rafturilor: 4000 mm
  • Capacitatea de încărcare: 500 kg/palet
  • Numărul de locații pentru paleți: 540
  • Manevrarea pe lungime a euro-paleților de 800 x 1200 mm
  • 1 cărucior automat pentru maxim Paleți cu greutatea de 1500 kg

„Cel mai mare avantaj pe care l-am obținut cu sistemul cu cărucior automat a fost utilizarea spațiului. Un alt avantaj ar fi acela ca avem nevoie de doar un stivuitor pentru manevrarea mărfurilor. Căruciorul automat extrage paletul și îl transporta la și de la zona de sortare.”  -  Joacim Boivie, Outl1.se. Arc E-Commerce.

Despre Outl1.se

Outl1.se este întreținut de Arc E-Commerce AB. Acest magazin oferă produse sportive, de timp liber, pentru antrenament și fitness, de calitate la prețuri competitive prin achiziționarea acestora direct de la fabrică, fără intermediari. Magazinul vinde produsele on-line, cu o marjă de profit mică, fără a avea un magazin fizic cu costuri ridicate.

www.Outl1.se