Skip to main content

Dexion găsește soluția corectă pentru farmacia spitalului din Dresda

Spitalul din Dresda-Friedrichstadt, Germania

Studiu de caz

Client: Spitalul din Dresda-Friedrichstadt
Locația: Dresda / Germania
Produsele/serviciile utilizate: Carusel orizontal (HOCA). Containere și recipiente din plastic. Rafturi cu role pentru depozitarea paleților. HI280. Sistemul de gestionare a depozitului de la Dexion

Nevoile companiei

hospital pharmacy de

În acest spital universitare aglomerat din Dresda, farmacia este responsabilă pentru furnizarea produselor medicale, a consumabilelor medicale și a rezultatelor de laborator. Având peste 3500 de articole separate printre care trebuie să caute, farmaciștii și celelalte categorii de personal pierdeau foarte mult timp încercând să localizeze articolele corecte.

Atunci când a fost dată în folosință noua clădire care găzduia farmacia, conducerea a dorit să instaleze un sistem care să economisească timp, să îmbunătățească nivelul de siguranță și să reducă erorile de sortare.

Astfel, conducerea a cerut companiei Dexion să ofere o soluție.

Soluția Dexion

Echipa Dexion știa că un sistem automat funcționează bine într-un astfel de mediu. Având în vedere înălțimea relativ mică a încăperii și nevoia de o precizie de 100% a extracției produselor, echipa a recomandat soluția orizontală de la Dexion (HOCA).

hospital pharmacy de

Dexion HOCA este un sistem care livrează produsele la o stație de extracție. Operatorul trebuie doar să selecteze articolele de care are nevoie și câteva momente mai târziu, acestea sunt livrate către operatorul care se află în fața stației de extracție. Fără a mai fi nevoie de căutări îndelungate, având garantată acuratețea, respectiv ținând cont de capacitatea mărită de depozitare, acest sistem aduce beneficii tangibile atât personalului, cât și conducerii.

Articolele care sunt extrase pot fi stocate în cutii sau recipiente care au suficient de mult spațiu pentru articole de diferite forme și dimensiuni.  

Caruselul orizontal HOCA: pe scurt

 • Mărește considerabil capacitatea de depozitare
  prin utilizarea optimă a adâncimii disponibile a încăperii
 • Reduce timpii de mers și de așteptare ai operatorului
  la minim    
 • Evită erorile de extracție  
 • Garantează sortarea rapidă, eficientă și exactă
  a comenzilor
 • Oferă o densitate maximă de depozitare 

Pentru a face față solicitărilor ce sosesc în permanență de la celelalte departamente ale spitalului, în farmacie au fost instalate patru carusele orizontale, împreună cu sistemul de gestiune a depozitului de la Dexion (WMS). Acest sistem de gestiune a conectat fiecare carusel orizontal la sistemul central gazdă, ceea ce a permis execuția simultană a 15 comenzi o dată de către un singur operator.

O ușă specială din sticlă acoperă zona de acces la fiecare carusel orizontal, această ușă putând fi deschisă doar după confirmarea articolului prin intermediul afișajului Pick-by-Light: un echipament de securitate foarte important în acest sector cu cerințe foarte stricte și monitorizat cu atenție.

Rezultatul

„Dexion a îmbunătățit în mod semnificativ eficiența farmaciei.”

Despre Spitalul din Dresda-Friedrichstadt

Spitalul din Dresda-Friedrichstadt este un spital universitar de pe lângă Universitatea Tehnică din Dresda. În această locație funcționează 45 de clinici și institute, lucrează peste 3300 de angajați care îngrijesc 62.000 de pacienți internați și 129.000 de pacienți aflați la domiciliu în fiecare an.