Skip to main content

Sistem Cu Cărucior Automat Pentru Paleți

Sistemul cu cărucior automat pentru paleți este o soluție de depozitare semi-automată, cu densitate mare, care permite manipularea mărfurilor în interiorul culoarelor într-un mod similar cu sistemele drive-in.
Accesibil și rapid, sistemul cu cărucior automat pentru paleți elimină necesitatea ca stivuitoarele să intre pe culoar, făcându-l o alternativă extrem de eficientă la sistemele de rafturi drive-in.

Primul intrat? Ultimul intrat? Oricum ar fi, e RAPID

Operând cu cu o viteză de 35 de metri pe minut, sistemul cu cărucior automat pentru paleți este una dintre cele mai eficiente soluții de depozitare a mărfurilor de pe piață.

Capacitatea sa de a combina diferite tipuri de paleți, situați la distanțe diferite, cu linii de depozitare mai mari de 50 m, plus opțiunea suplimentară de a lucra fie ca primul intrat-primul ieșit (FIFO), fie ca ultimul intrat-primul ieșit (LIFO) îl face o alternativă excelentă la configurațiile convenționale de rafturi pentru paleți.

Această soluție cu densitate mare poate reduce semnificativ dimensiunea depozitului necesar și, în cele din urmă, costurile de exploatare. Ideal pentru cei ale căror cerințe de depozitare echivalează cu depozitarea în vrac cu o gamă redusă de SKU.


Capacitate mai mare de depozitare decât sistemul tradiţional de rafturi pentru paleţi

Manipulează paleți grei cu ușurință

Gamă largă de temperaturi de funcționare

*Procentaj bazat pe un depozit de dimensiuni fixe de 100m x 100m x 9m cu 1,1m înălțimea euro paleților

De ce este atât de bun sistemul cu cărucior automat pentru paleți

Acest sistem elimină nevoia de culoare de acces, reducând suprafața totală de depozitare necesară într-un depozit.

Odată instalat, sistemul poate fi utilizat atât pentru depozitarea mixtă, cât și pentru cea în vrac și este la fel de potrivit pentru operațiunile LIFO, cât și FIFO, eliminând multe dintre limitele de depozitare asociate cu sistemele de rafturi Drive-in.

Cu sistemul cu cărucior automat pentru paleţi, puteţi crește eficienţa operaţiunilor din depozit, rata de recuperare a investiției (ROI) fiind de obicei realizată pe o perioadă de doi ani, spre deosebire de patru la cinci ani pentru alte tipuri de rafturi.

Sistem de rafturi *Depozit 100m x 100m x 9m cu 1,1m înălțimea euro paleților
Sistem de rafturi standard cu culoar lat 20.000 de paleți
Sistem de rafturi cu role pentru paleți 36.000 de paleți
Sistem cu cărucior automat pentru palețI 46.000 de paleți

*exemplu de număr de paleți care pot fi depozitați cu diferite sisteme de rafturi într-un depozit de dimensiuni fixe.

Rapid, eficient, flexibil

Sistemul cu cărucior automat pentru paleți crește randamentul operațiunilor de depozitare, având posibilitatea de a adăuga cărucioare automate suplimentare la operațiune atunci când se înregistrează vârfuri de piață sau o creștere continuă. Această flexibilitate permite o mai bună planificare operațională și o gestionare lejeră a vârfurilor, fără a fi nevoie de resurse suplimentare.

Deoarece cărucioarele automate funcționează cu ajutorul unei baterii litiu-ion, durata de funcționare este mărită, iar intervalele de încărcare sunt reduse, ceea ce duce la costuri reduse de energie în raport cu numărul semnificativ îmbunătățit de deplasări ale paleților.

Oferind beneficii măsurabile în ceea ce privește siguranța la locul de muncă, sistemul cu cărucior automat pentru paleți face ca activitatea dumneavoastră să fie mai puțin riscantă, deoarece sistemul reduce nivelul pericolului de deteriorare a echipamentelor și/sau a produselor și, mai ales, nivelul riscului pentru personalul operațional.

Mai aveți nevoie și de alte argumente?
Iată doar câteva dintre multele avantaje ale sistemului cu cărucior automat pentru paleți:

Eficient din punct de vedere al costurilor
 • Utilizare optimizată şi eficientă a spaţiului
 • Costuri de exploatare reduse
 • Viteze mari de operare (de exemplu, 30 de paleți pe oră per cărucior automat, comparativ cu 15 pe oră pentru sistemele tip Drive-In)
 • Este necesar un număr mic de operatori și stivuitoare
 • Nu sunt necesare stivuitoare speciale
Risc scăzut
 • Ușor de utilizat
 • Nu deteriorează mărfurile
 • Nu există riscul de deteriorare a culoarelor de depozitare comparativ cu sistemele tip Drive-in
 • Risc scăzut pentru personalul operațional
Sustenabil
 • Sistem fiabil, complet dezvoltat
 • Poate fi complet automatizat într-o etapă ulterioară
 • Alimentat cu baterie reîncărcabilă cu litiu, cu o durată de viață de 5 ani
 • Bateria cu litiu oferă până la 12 ore de autonomie per încărcare
 • Temperatura de funcționare ST: 0°C până la +45°C/BZ ፦1°C până la -30°C/ Modelul hibrid poate fi utilizat în ambele intervale de temperatură

Caracteristici telecomandă

Sistemul cu cărucior automat pentru paleți este controlat de operator prin intermediul unei radiocomenzi ușoare și portabile. Dispozitivul de comandă simplu de utilizat include funcții precum:

 • Funcția de control automat sau manual, astfel încât să puteți regla modul de operare a căruciorului automat în funcție de mărfurile depozitate
 • Informațiile sunt transmise de la căruciorul automat și afișate pe ecranul telecomenzii
 • Telecomanda ușoară, reîncărcabilă
 • Ușor de utilizat de către operator, căruciorul automat poate fi controlat cu ușurință din interiorul stivuitorului
 • O telecomandă poate controla până la 8 cărucioare automate
 • Este disponibil modul de operare in-out (încărcare – descărcare) continuă
 • Rezistent la apă și praf în conformitate cu standardele IP65

Câteva studii de caz

În fiecare an, ajutăm zeci de companii să devină mai eficiente și mai productive. Oferim produse de depozitare care oferă clienților soluții pe termen lung în orice tip de activitate. Și, după cum arată studiile noastre de caz, sunt încântați de rezultat.

GC Rieber Salt, Norvegia

Majoritatea bunurilor distribuite de companie sunt transportate pe mare, aceasta livrând anual între 600.000 și 700.000 de tone de bunuri, în aproximativ 250 de expediții.

Citiți întregul studiu de caz
Arc E-commerce, Suedia

Una dintre provocările de care experții nostri au trebuit să țină cont a fost dimensiunea depozitului, deoarece în interiorul clădirii există coloane de mari dimensiuni.

Citiți întregul studiu de caz
Mondi, Ungaria

Parte a programului de modernizare, Mondi a dorit să integreze o soluție nouă, mai eficientă de depozitare pentru fabrica din Nyiregyháza din nord-estul Ungariei.

Citiți întregul studiu de caz

Ce spun clienții noștri

Abordarea parteneriatului nostru se bazează pe încrederea reciprocă. Soluțiile de înaltă calitate pe care le dezvoltăm consultându-ne cu clienții noștri aduc o contribuție reală la îmbunătățirea activității lor, oferind un mediu de lucru de primă clasă.

„Cel mai mare avantaj pe care l-am obținut cu sistemul cu cărucior automat a fost utilizarea spațiului. Un alt avantaj ar fi acela ca avem nevoie de doar un stivuitor pentru manevrarea mărfurilor. Căruciorul automat extrage paletul și îl transporta la și de la zona de sortare.” -
Joacim Boivie, Outl1.se. Arc E-Commerce.
„Suntem foarte mulțumiți de această soluție de depozitare a produselor noastre. Este potrivirea perfectă între nevoile și cerințele noastre, și am beneficiat de un sprijin și o asistență excelentă din partea Constructor. Un alt avantaj major îl reprezintă faptul că din punctul de vedere al capacității de stocare, avem disponibilități suficiente pentru anii următori. Fiind o companie cu o creștere rapidă, este foarte important ca în viitorul apropiat să nu fie nevoie să mărim din nou depozitul. În acest moment producem 2.750 de lifturi pe an, și avem o capacitate de depozitare de 4.000 de unități.” -
Fredric Gülich Manager depozit..
„Boots a ales Dexion pentru prețurile competitive, design și capacitatea de a ne oferi o soluție completă la cheie. Dexion avea cunoștințe foarte bune referitoare la cerințe și ne-a susținut pe parcursul întregului proiect.” -
Dominic Reilly, Manager de proiect, Boots Group.

Aflați mai multe despre această serie!

Sistem De Rafturi Mobile Pentru Depozitarea Paleților (MOVO)

Economii de spațiu de până la 50% în raport cu spațiul necesar pentru sistemele convenționale de depozitare a paleților și o capacitate de depozitare mărită cu până la 80%.

Redescoperiți MOVO

Sistem Cu Cărucior Automat Pentru Paleți

O alternativă extrem de eficientă la rafturile cu role și rafturile drive-in racking. Accesibil și rapid. Viteze mari de operare.

Mașini de depozitare

Pot economisi până la 75% din spațiul existent, reduc erorile de picking cu până la 70% și reduc timpul de picking cu peste 60%.