Skip to main content

Mașini de depozitare automate 

Picking și ambalare extrem de eficiente? Livrare rapidă a pieselor mici? Livrare rapidă a mărfurilor comandate, toate furnizate pe cea mai eficientă rută posibilă, minimizând timpul de deplasare și de așteptare al operatorului?
Totul este posibil cu ajutorul mașinilor noastre automate de extragere și depozitare. 

Recuperare rapidă a investiției. 

Oferind soluții de depozitare eficiente, pentru toate tipurile de piese mici, pentru fiecare sector de activitate.

Amprentă la sol mai mică cu 75%

Reducerea cu 70% a erorilor de picking

Reducerea cu 60% a timpului de picking

Organizați și optimizați depozitele cu mașinile de depozitare automate.

Îmbunătăţirea eficienţei

Sistemele automate de depozitare îmbunătățesc semnificativ eficiența picking-ului și depozitării produselor. Viteza de mutare a mărfurilor asigură o mai bună utilizare a capitalului, în timp ce software-ul de gestionare integrat crește precizia de inventariere a stocurilor.

Reduce timpul de picking

Timpul de picking este redus cu peste 60%. Timpul de picking din rafturile tradiționale este de 40 de linii pe oră, per lucrător. Timpul de picking de la mașinile automate este de 120-150 linii pe oră.

Reduce erorile de picking

Costul pentru munca suplimentară, întârzieri și reclamații pentru articolele trimise incorect poate totaliza sute sau mii de euro/dolari pentru o singură livrare. Automatizarea poate reduce numărul de erori de picking cu două treimi.

Economisiți spațiu

Cu tipul de mașină corespunzător, poate fi optimizat tot spațiul disponibil - chiar și pe toată înălțimea, până la acoperiș. Este necesar un spațiu mai mic de siguranță decât la rafturile tradiționale, reducând semnificativ amprenta la sol a sistemului.

Fiabil și durabil

Durata de viață a unui sistem automat de depozitare poate fi de până la 15-20 de ani. Oferind service permanent, asigurăm o durată de viață cât mai lungă posibil.

Prezentarea gamei noastre de mașini

Mașinile de depozitare automate sunt sisteme de depozitare controlate de computer, care pot îmbunătăți semnificativ eficiența picking-ului și depozitării produselor. Managementul integrat al articolelor asigură utilizarea mai eficientă a mașinilor de depozitare. Programul nostru WMS a fost conceput pentru Tornado și Paternoster și poate fi inclus ca standard în toate mașinile noastre. Citiți mai departe pentru a afla mai multe...

TORNADO — unul dintre cele mai rapide sisteme cu lift de pe piață 

Sistemul cu lift Tornado este un sistem de depozitare dinamică, cu tăvi care se deplasează pe verticală și livrează bunurile direct operatorului, fie la apăsarea unui buton, fie prin scanarea unui cod de bare.

Structura simplă face ca acest sistem de depozitare să fie fiabil și ușor de întreținut, în timp ce design-ul modular permite personalizarea pentru a satisface aproape toate cerințele. Necesită aproape 75% mai puțin spațiu decât soluțiile de depozitare convenționale și poate funcționa ca un sistem autonom sau ca o instalație cu mai multe unități.

Tava mare a mașinii Tornado aduce la preluare cu circa 20-35% mai multe produse per mișcare, ceea ce accelerează picking-ul cu 20%. În timp ce sistemul multi-tray aduce două tăvi în două locații/niveluri diferite în deschiderea pentru picking.

Oferind o capacitate maximă de depozitare pe un spațiu minim și acces rapid la bunuri, Tornado poate funcționa în două moduri diferite, FTP și HOT:

 • FTP (poziție fixă tăvi) este cel mai eficient mod de a umple mașinile, fiecare tavă fiind concepută pentru a depozita produse de înălțime similară - reducând spațiul gol. Soluția perfectă pentru cei care nu-și doresc să depoziteze aer!
 • HOT (poziție tavi optimizată pe înălțime) este o soluție buna în situațiile în care dimensiunile produselor diferă foarte mult, totuși în acest caz spațiul de depozitare nu este utilizat eficient, la maximum.

Paternoster — amprentă la sol minimă, depozitare maximă

Mașina de depozitare verticală automată Paternoster este o soluție securizată și sigură, care oferă depozitarea automată a articolelor grele sau de diferite dimensiuni. Oferă o accesibilitate bună și o imagine de ansamblu clară asupra bunurilor depozitate, fiind o soluție foarte bună pentru reducerea timpilor de picking.

Economisind până la 75% din suprafața existentă și oferind spațiu de depozitare optimizat pe înălțime, cu o amprentă la sol minimă, design-ul său deosebit de compact asigură utilizarea optimă a dimensiunilor disponibile ale depozitului, de la podea până la tavan.

Sistemul Paternoster funcționează prin rotație verticală. Mărfurile solicitate sunt transportate la operator pe cea mai scurtă rută posibilă și expuse într-o poziție ergonomică, cu opțiunea de a localiza punctele de extragere pe diferite niveluri ale clădirii.

Paternoster poate fi operat manual, dar permite și picking-ul comenzilor comandat de sistemul ERP și picking-ul extrem de eficient pe loturi. O reducere substanțială a timpilor de picking se realizează cu picking-ul pe loturi, oferind astfel un proces mai rapid de selectare a mărfurilor. Având posibilitatea de conectare ușoară la ERP sau WMS folosind software-ul nostru TCPlus, gestionarea picking-ului nu a fost niciodată mai ușoară.

TORNADO vs Paternoster

TORNADO

 • Una dintre cele mai mari tăvi de pe piaţă, ceea ce creşte eficienţa picking-ului
 • Capacitate mare de încărcare petavă
 • Menține viteza - indiferent de sarcina tăvii
 • Manevrează mai multe articole pe tavă, cu diferite înălțimi ale articolului
 • Ușor de modificat pe înălțime
 • Integrare WMS simplă
 • Sistem de control PC bazat pe Windows
 • Afişaj LCD mare în configurația standard
   

Paternoster

 • Unul dintre cele mai mari transportoare/rafturi de pe piață
 • Timp de picking de numai 15 secunde per rând
 • Reduce erorile de picking cu 2/3
 • Ideal pentru picking-ul pe loturi
 • Gestionează foarte bine produse cu sarcini si dimensiuni asimetrice
 • Întreţinere ușoară
 • Integrare WMS facilă
 • Afişaj LCD mare în configurația standard
 • Sistem de control PC bazat pe Windows
 • Transportul mărfurilor către operator pe cea mai scurtă rută posibilă

Mașini De Depozitare Tip Turn

Oferind acces rapid și total la mărfurile depozitate, o utilizare eficientă a spațiului și o capacitate mare cu o amprentă mică la sol, mașinile de depozitare tip turn sunt concepute pentru depozitarea și manipularea diferitelor tipuri de mărfuri grele, în special materiale metalice.

Sistemul vertical poate fi echipat cu mai multe posturi de operator, în partea frontală și/sau în lateral.

Optimizarea designului permite încărcarea și descărcarea pachetelor întregi de materiale grele cu ajutorul unui stivuitor, precum și manevrarea unor piese individuale manual, cu o macara, sau automat cu alimentatorul de intrare-ieșire.

Poate fi echipat și cu un cântar pentru înregistrarea greutății materialelor încărcate sau descărcate.

Sistemul inteligent de control este complet pregătit pentru comunicarea externă și integrarea cu sistemele de gestionare a depozitelor, în timp ce ecranul tactil de pe panoul de comandă permite operarea manuală sau automată a modului de depozitare.

Mașinile de depozitare tip turn autonome pot fi combinate pentru a crea un sistem multi-depozit controlat:

 • Monoturn- sistem simplu de depozitare pe verticală, cu un singur turn, lift și masă fixă pentru operator.
 • Turn dublu set de două turnuri de depozitare, cu un singur lift. Căruciorul orizontal transferă unitatea de încărcare la/de la postul operatorului.
 • Multiturn - sistem realizat ca o combinație modulară de turn(uri) duble. Combinația creează o mare capacitate de depozitare.

Câteva studii de caz

În fiecare an, ajutăm zeci de companii să devină mai eficiente și mai productive.  Oferim produse de depozitare care oferă clienților soluții pe termen lung în orice tip de activitate. Și, după cum arată studiile noastre de caz, sunt încântați de rezultat.

Wipro, România

Wipro a căutat o soluție inovatoare, cu un înalt grad de automatizare pentru a putea gestiona depozitarea și extragerea produselor stocate în depozitul său din România. Analizând toate opțiunile disponibile, compania a ales să se alieze cu Dexion pentru acest proiect.

Citiți întregul studiu de caz
Ponsse, Finlanda

Deși Ponsse depozitează o mică parte din produse care sunt distribuite în regiunile apropiate, obiectivul principal al centrului a fost să ofere livrări rapide și eficiente către rețeaua de 150 de echipe internaționale de întreținere răspândite pe întreg globul.

Citiți întregul studiu de caz
Bauhaus, Danemarca

Peste 7500 de poziții individuale cu articole au trebuit să fie mutate, iar comenzile de livrat au fost înregistrate în sistem, numărul acestora crescând zilnic, datorită faptului că magazinul online a rămas complet operațional pe timpul mutării.

Citiți întregul studiu de caz

Ce spun clienții noștri

Abordarea parteneriatului nostru se bazează pe încrederea reciprocă. Soluțiile de înaltă calitate pe care le dezvoltăm consultându-ne cu clienții noștri aduc o contribuție reală la îmbunătățirea activității lor, oferind un mediu de lucru de primă clasă.

„Suntem fericiți că am încredințat nevoile noastre de depozitare experților Dexion. Designul inovator al acestora și experiența specialiștilor Dexion ne-a convins, astfel încât ne-am decis să instalăm echipamentul Tornado în depozitul nostru. Această decizie a avut drept consecință o creștere semnificativă a vitezei și preciziei operațiilor de extracție, ceea ce ne-a permis să utilizăm mai bine spațiul nostru de depozitare. Echipamentul Tornado este un exemplu minunat de genialitate inginerească și suntem foarte mulțumiți de performanțele sale. Dexion s-a asigurat că acest echipament a fost instalat de asemenea manieră încât să corespundă cât mai bine nevoilor noastre de depozitare.” -
Iulian Drăgan, reprezentantul Wipro responsabil de acest proiect.
„Experiența a fost una bună. Centrul logistic funcționează exact așa cum ar trebui.” -
Managerul de logistică Jussi Kärkkäinen.
„Am ales sistemul de rafturi și mașina de depozitare verticală TORNADO de la Constructor pentru că acestea sunt produse de cea mai bună calitate. Constructor nu este cea mai ieftină opțiune de pe piață, însă în mod cert este cea mai bună. Această companie este inovatoare în modul de gândire, și acceptă riscul ca un proiect să nu aibă nici o finalitate. Pentru noi, această companie este mai mult un partener decât un furnizor.” -
Calle Nicolaisen, Manager de proiect..

Aflați mai multe despre această serie!

Sistem De Rafturi Mobile Pentru Depozitarea Paleților (MOVO)

Economie de spațiu de până la 50% în raport cu spațiul necesar pentru sistemele convenționale de depozitare a paleților și o capacitate de depozitare mărită cu până la 80%

Redescoperiți MOVO

Sistem Cu Cărucior Automat Pentru Paleți

O alternativă extrem de eficientă la rafturile cu role și rafturile drive-in. Accesibil și rapid. Viteze mari de operare.

Redescoperiți sistemele de rafturi pentru depozitarea paleților cu cărucior automat

Mașini de depozitare

Pot economisi până la 75% din spațiul existent, reduc erorile de picking cu până la 70% și reduc timpul de picking cu peste 60%.


Dexion Romania - +40 372 683 418 - sales@dexion.ro
A member of Gonvarri Material Handling - © Copyright 2021 Gonvarri Material Handling