Koiviston Auto Oy, Finlanda

  • koiviston_auto_1
  • koiviston_auto_3
  • koiviston_auto_4
  • koiviston_auto_5

Koiviston Auto Oy, Finlanda

Koiviston Auto au cumparat primul carusel vertical Paternoster in urma cu multi ani. De atunci au mai achizitionat si alte astfel de sisteme pentru numeroase locatii. In 2007, compania si-a reinnoit functiile logistice printr-o noua hala centrala la Lahti.

Pentru noua lor hala centrala, Koiviston Auto au achizitionat patru noi Paternostere si cinci sisteme mai vechi au fost aduse de la alte locatii. De asemeni este folosit si un sistem Tornado. Toate piesele de schimb necesare grupului sunt trimise catre hala centrala, unde se afla 7500 articole.

Solutia:

Prin concentrarea pieselor de schimb si a reparatiilor intr-o singura locatie, Koiviston Auto a castigat beneficii majore. Piesele de schimb sunt achizitionate la un pret mai mic si costurile de transport au scazut, Inaltimea cladirii a fost utilizata la maximum prin solutia Paternoster, ceea ce reprezinta de fapt motivul alegerii acestei solutii.

Datorita masinilor de depozitare pe verticala, viteza de picking a crescut, iar in acelasi timp curatenia si ordinea s-au imbunatatit. Intr-un sistem Paternoster sunt 60 nivele, fiecare nivel suportand pana la 400 kg. O masina poate contine pana la 1000 obiecte, in timp ce o alta are doar cateva sute. Acest lucru se datoreaza faptului ca masinile au fost achizitionate pentru a acoperi necesitati diferite.

Capacitate:

Inaltime Tornado: 5000 mm
Latime tava: 3000 mm
Adancime tava: 820 mm
Numar de tavi per Tornado: 15
Capacitatea de incarcare pe tava: 500kg

Mai multe Paternostere, dintre care cel mai mare:
Inaltime Paternoster: 8240 mm
Latimea nivelului: 4100 mm
Adancimea nivelului: 420 mm
Numarul de nivele per Paternoster: 32
Capavitatea de incarcare per nivel: 400kg