Sistemul de depozitare cu satelit aduce la indemana accesibilitate maxima atat in mod FILO cat si FIFO

  • 03
  • 01
  • 02
  • 04
  • 05

Sistemul de depozitare cu satelit aduce la indemana accesibilitate maxima atat in mod FILO cat si FIFO

Dexion a instalat un sistem de depozitare cu satelit la fabrica de inghetata Secret Prod Braila – aceasta solutie automata va aduce la indemana accesibilitate maxima atat in mod FILO cat si FIFO

Specialistii de la Dexion au adus pe piata romaneasca o metoda revolutionara de depozitare, formata dintr-un sistem special de rafturi produse de Dexion Storage Solutions, pe sinele stelajului fiind montata o naveta-satelit, ce va fi controlata cu ajutorul telecomenzii, pentru a opera paletii de pe rafturi cu o adancime nelimitata a canalului, atat in sistem FIFO (First In - First Out), cat si LIFO (Last In - First Out).

Paletul cu marfa este pozitionat pe satelit, care il va transfera in celalalt capatul al culoarului. Sistemul de senzori al aparatului detecteaza prezenta paletilor si ii depoziteaza cu precizie la distante predeterminate, dupa care se intoarce in pozitia de plecare.

Satelitul permite o mai mare viteza de deplasare a marfurilor in depozit, o imbunatatire a suprafetei utile de depozitare, mai mare fluiditate a fluxului logistic, precum si o economie semnificativa de elemente suplimentare pentru depozitare. Cu ajutorul unui motostivuitor, satelitul poate fi asezat in oricare parte a stelajului, iar acesta va recunoaste singur directia corecta. Functiile de preluare si depozitare au loc in mod complet automat.

Sistemul de depozitare cu satelit permite ca manipularea materialelor sa aiba loc fara a fi nevoie sa se intre intre rafturi. Aceasta solutie poate opera atat in mod FIFO cat si LIFO si nu este conditionata de lungimea culoarului.

Sistemul satelit este recomandat mai ales pentru mediul rece de depozitare si reprezinta o solutie preferata de catre cei care depoziteaza alimente. Flexibilitatea sistemului satelit permite o prezenta mai scurta in zona de depozitare a motostivuitorului si previne blocarea sistemului, situatie intalnita adeseori cand sistemele gravitationale sunt folosite in mediu rece de depozitare.

Sistemul a fost instalat de curand la fabrica de inghetata Secret Prod din Braila. Instalarea a fost realizata de catre echipele de specialisti Dexion cu experienta in montarea de sisteme de rafturi diverse. In ciuda complexitatii acestui sistem, intregul proiect, de la cotatie, productie si instalare s-a realizat intr-un timp record.

Sistemul satelit reprezinta un prim pas intr-un proces major de automatizare a spatiilor de depozitare.