Boots Plc, Marea Britanie

  • Boots_Stronglock_1
  • Boots_Stronglock_2

Boots Plc, Marea Britanie

Cand Boots Group, cel mai mare comerciant de produse cosmetice si de igiena din Marea Britanie au decis sa consolideze lantul logistic de retail si sa isi automatizeze halele centrale

Au identificat ca o solutie alternativa era necesara pentru a converti o sectiune de 5.000 metri patrati existenta pentru a administra linii de vanzare cu volum ridicat. Alesi de catre Boots din mai multe oferte, Dexion si-a indeplinit promisiunile creand cea mai eficienta operatiune pentru principalele 100 linii de la Boots.

“Aveam in vedere un nnumar de furnizori dar am ales Dexion datorita preturilor competitive, a designului si a abilitatii de a ne oferi o solutie completa la cheie”, a declarat Dominic Reilly, Project Manager pentru Boots Group. “Aveau cunostinte profunde cu privire la ceea ce era necesar si ne-au sustinut de-a lungul intregului proiect.”

Noua unitate este deschisa sase zile pe saptamana si manipuleaza o gama larga de bunuri variind de la paleti cu scutece la chips-uri si bauturi racoritoare, Bunurile sunt depozitate in containere cu role (roco), cu aproximativ 2000 roco folosite in fiecare zi. Datorita nevoiii de o operatiune cu manipulare foarte rapida, Dexion au creat o unitate avansata din punct de vedere tehnic formata din rafturi push back pentru depozitare si canale gravitationale pentru paleti. Aceasta unitate este integrata complet intr-un nou complex automat care alimenteaza celelalte 75% din volumul mediu zilnic.

Solutia:

Pentru a porni proiectul, echipa de design a Dexion a colaborat cu Boots in crerea unei solutii pentru hala care sa maximizeze spatiul disponibil. Aceasta a cuprins un tunel aflat sub sistemul push-back cu un singur nivel cu linii gravitationale care sa il deserveasca. Cu proiectul incheiat si agreat de catre Boots, lucrul a inceput prin transformarea cladirii intr-o hala complet functionala cu accent pe sanatate si siguranta.

O parte a cladirii a fost dezmembrata si au fost instalate perdele-de-fum, sistem de iluminatre, sistem antiincendiu, detectoare de fum, camere CCTV si sisteme de stingere a incendiului incluse in rafturi.

Cu paleti cantarind intre 100kg si 1250kg a fost necesar pentru Dexion sa asigure ca sistemul de rafturi poate sustine orice rafturi din acest interval.

Capacitate:

Principalul sistem de rafturi a fost proiectat pentru a include 1265 paleti si este format din sisteme pallet live si push back. Inaltimea generala a sistemului este sase metri cu un tunel cu o inaltime de 2840mm. Un singur nivel de canale cu role de push back, adanci de trei sau patru nivele asigura sistemului gravitational de la sol, produsele pentru picking.