Elektroskandia, Finlanda

  • elektroscandia_2
  • elektroscandia_4
  • elektroscandia_3

Elektroskandia, Finlanda

Elektroskandia a investit in sisteme Tornado in speranta ca acestea vor imbunatati viteza manipularii obiectelor mici. Compania are aproximativ 18 000 obiecte in hala centrala din care aproximativ 5000 linii comandate sunt trimise clientilor zilnic.

Elektroskandia a achizitionat un carusel vertical Paternoster in 2001 si patru Tornados in 2005. Eficienta manipularii in sistemele de depozitare este ridicata. Datorita acestui fapt, Elektroskandia a dublat viteza de manipulare fata de sistemul vechi.

Solutia:

Cu sistemele Tornado, Elektroskandia economiseste spatiu orizontal. O masina ocupa doar 13 metri patrati, dar incarcarea maxima poate atinge chiar si 40 000 kg. In conditiile in care o persoana poate lua obiecte dintr-un punct al unitatii Tornado ofera eficienta aditionala. Pentru a usura preluarea, sistemele Tornado au indicatoare luminoase, care indica locatia pe tava de unde trebuie luat obiectul. Prin aceasta riscul erorilor scade. Sistemele Tornado au fost planuite si construite pe sistemul HOT (tavi optimizate pe inaltime), deoarece greutatile obiectelor difera substantial. Multumita sistemului HOT, masina aduce in mod automat prima locatie disponibila pentru tava.

Capacitate:

Inaltime Tornado: 8,4 metri
Latimea tavii: 4000 mm
Adancimea tavii: 820 mm
Numarul de tavi per Tornado: 26
Capacitatea de incarcare per tava: 300kg

Inaltime Paternoster: 6390 mm
Latimea nivelului: 4100 mm
Adancimea nivelului: 620 mm
Cantitatea nivelului per Paternoster: 28
Capacitatea de incarcare per nivel: 250kg