Iittala Group, Finlanda

  • iittala_pallet_rack_1
  • iittala_pallet_rack_2
  • iittala_pallet_rack_3
  • iittala_pallet_rack_4
  • iittala_pallet_rack_5

Iittala Group, Finlanda

In depozitul Iittala toate produsele sunt depozitate in rafturi pentru paleti Planul de constructie al halei a fost facut doar dupa ce solutiile functionale si organizarea rafturilor au fost decise.

Acest centru de distributie serveste toata distributia globala a Iittala, care vand o gama de tacamuri si piese ceramice, plus o gama de idei pentru cadouri in toata Europa, Arabia si chiar Japonia si USA. Cu toate acestea cea mai mica comanda poate fi un produs electronic pentru un client finlandez. Desi livrarile sunt de dimensiuni foarte diferite si sunt distribuite prin diverse canale de vanzari, logistica trebuie sa deserveasca toate canalele in conformitate cu cerintele clientilor si cu cea mai eficienta solutie din punct de vedere al costurilor.

Solutia:

Asezarea rafturilor pentru paleti si a culoarelor lor a fost intai planificata, iar abia apoi s-a permis ridicarea stalpilor de beton, pentru a se asigura ca nu blocheaza rafturile. Fiecare raft a fost impartit in patru sectiuni pentru Euro-paleti si toate grinzile au acceasi capacitate de portanta.

Rafturile pentru paleti sunt protejate cu protectii de cadru si cu protectii de tunel.

In comparatie cu centrul vechi, noul centru de distributie este mai sigur si mai eficient. Un proiect pilot pentru manipulare fara hartie a inceput de asemeni in hala.

Capacitate:

Inaltime 7,6 m
Paleti 22.800 buc
Incarcare/nivel 3000 kg
Incarcare/sectiune 15000 kg
Incarcare/FIN-palet max. 1000 kg
Incarcare/EUR-palet max. 750 kg
Inaltime/palet 1,2 m
Latimea unui culoar 3 m