Hansa Print, Finlanda

  • P90_ref_Hansa_print_1
  • P90_ref_Hansa_print_2
  • P90_ref_Hansa_print_3
  • P90_ref_Hansa_print_4

Hansa Print, Finlanda

Paleti grei cu hartie sunt depozitati pe rafturi pentru paleti in sistem Ultimul Intrat Primul Iesit  (LIFO) - si Primul Intrat Primul Iesit (FIFO) pentru Hansaprint, cea mai mare tipografie pentru reviste din Finlanda, companie cu cerinte uriase cu privire la volumul productiei si o logistica flexibila.

Hartia utilizata in tipografie este livrata in role, depozitata pe podea si mutata la tiparnite pe paleti, unde este transformata in foi tiparite. Foile sunt depozitate intr-un sistem intermediar folosinf rafturi LIFO aflate in spatele liniei de productie. Bunuruile terminate sunt impachetate si depozitate in rafturi gravitationale pallet-flow (FIFO) inainte de livrare.

Solutia:

Pentru a obtine maximul capacitatii logistice, atat foile cat si rafturile pentru bunuri finale sunt situate langa liniile de productie. spatiul disponibil era esential si asadar Hansa print au ales un sistem dinamic de tip pallet live storage (LIFO si FIFO) pentru a maximiza spatiul. 

Depozitarea intermediara se afla in rafturile LIFO in vecinatatea directa a procesului de productie. Motostivuitoarele automate incarca si ridica paletii  necesari in procesul de tiparire.

Rafturile FIFO sunt folosite pentru a depozita produsele finale. Motostivuitorul automat incarca paletii cu bunuri finale in rafturile FIFO iar descarcarea are loc in celalat capat al sistemului, direct in zona de livrare.

Rafturile dinamice pentru paleti si motostivuitoarele automate reprezinta o componenta esentiala a strategiei logistice din cadrul tipografiei. Hala este descentralizata conform cu cerintele fluxului de productie in modul cel mai economicos posibil. Deoarece totul este complet automatizat traficul dintre fiecare set de rafturi este continuu. Asadar este important ca toate echipamentele si functiile rafturilor sa functioneze extraordinar de bine.

Capacitate:

Rafturi-LIFO:

Inaltime 5 m
5 paleti pe 4 nivele
Pozitii de paleti 1420
Capacitate 250-1000 kg/palet

Rafturi-FIFO:

Inaltime 4,5  m
7 paleti pe 3 nivele
Pozitii de paleti 903
Capacitate 250-1000 kg/palet